Krizni štab pozvao narod da se javi na barikade
Foto: Zoran Šaponjić

Krizni štab pozvao narod da se javi na barikade

Politika -
Građanima je naloženo da u slučaju opasnosti i oglašavanja sirena za uzbunjivanje odmah zatvore sve ugostiteljske objekte i zanatske radnje

KOSOVSKA MITROVICA – Štab za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica pozvao je danas oko 15 sati sve punoletne, zdravstveno i fizički sposobne građane da se zbog ugrožene lične bezbednosti, jave ovom Štabu kako bi dobili raspored za dežustvo na barikadama.

Sem ovog, Štab je pozvao KFOR da se pridržava rezolucije 1244, a saopšteno je da pripadnicima EULEKS-a do daljeg neće biti dozvoljeno da se kreću severnim delom Kosovske Mitrovice.

- Svaki pokušaj nasilnog prolaska kroz grad ili rušenja barikada smatraćemo otvorenom agresijom, a dogovornost za eventualne posledice snosiće oni koji pokrenu akciju - saopštio je Krizni štab.

Sa sastanke je izdata i naredba kojom se građanima Mitrovice zabranjuje nošenje i upotreba vatranog oružja.- Svi građani Kosovske Mitrovice koji prihvate da rade u tzv.

Administrativnoj kancelariji, bio sanckionisani na način propisan zakonima Republike Srbije - saopšteno je sa sastanka Kriznog štaba.Građanima je naloženo da u slučaju opasnosti i oglašavanja sirena za uzbunjivanje odmah zatvore sve ugostiteljske objekte i zanatske radnje.

Krstimir Pantić, predsednik opštine popodne je za ''Kurir'' izjavio da postoji mogućnost akcije snaga Kfora na srpsku barikadu na glavnom mostu koji razdvaja južni - albanski, od severnog - srpskog dela grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track