ŽIVKOVIĆ ZA RSE: Zašto tužilaštvo 13 godina ne rešava političku pozadinu ubistva Đinđića
Foto: Zorana Jevtić

ŽIVKOVIĆ ZA RSE: Zašto tužilaštvo 13 godina ne rešava političku pozadinu ubistva Đinđića

Politika -

Ni posle 13 godina od ubistva premijera Đinđića nije rešena politička pozadina ovog slučaja, iako je više ljudi ukazivalo na sudu a pojedini pripadnici DOS to naveli i u svojim knjigama, da je Nebojša Čović imao više susreta s ljudima iz kriminalnih struktura nadležni ga nikada nisu pozvali na razgovor.

Lider Nove stranke Zoran Živković u razgovoru za Radio Slobodna Evropa potvrdio je isto ono što je rekao za Kurir, da priča o navodnoj umešanosti Nebojše Čovića u pripremi ubistva Zorana Đinđića, jedino može da se prekine time što će se u vezi sa tim oglasiti pravosuđe.

ŽIVKOVIĆ ZA SLOBODNU EVROPU: Kroford je posle ubistva Đinđića za nas postao persona non grata

"Ja vidim veći problem u tome što nadležno tužilaštvo i drugi organi nadležni za istraživanje političke pozadine atentata na Zorana Đinđića ćute već trinaest godina. Svaki medij, pa i Kurir, ima pravo da pokrene taj proces, a ono što bi bilo logično i jedino dobro jeste to da u roku od sedam do deset dana nadležno tužilaštvo kaže ima li tu nečega ili nema, da se na tu temu – dakle, da li Čović ima bilo kakve veze sa atentatom na Đinđića – stavi tačka.

Iz onoga koliko sam to pratio - od 2003. godine, iz suđenja za Đinđićevo ubistvo i svih činjenica vezanih za to – ja nisam video da je bilo koja služba utvrdila bilo kakvu povezanost Čovića sa tim atentatom, kao što sa tim atentatom nije utvrđena ni bilo kakva povezanost tadašnjeg predsednika zemlje Vojislava Koštunice", navodi Živković za Radio Slobodna Evropa i dodaje.

POVODOM KURIRA KROFORD ZA SLOBODNU EVROPU: Nisam tražio da Čović bude premijer, samo sam sugerisao

"Ono što može da se zaključi, što ja sebi dopuštam da zaključim, to je da su klan Milošević, dakle, porodica Milošević, i oni koji su bili bliski toj porodici, a takođe bliski i kriminalnim organizacijama – da su, dakle, oni imali i motiv, i neposredno poznanstvo sa izvršiocima, i dovoljno novca da to finansiraju. Ja ne mogu da dokažem ove svoje navode, ali iz onoga što može da se vidi i nasluti, očigledno je da klan Milošević, ponavljam, imao najveći motiv, bilo da je to vezano za direktne kontakte sa ubicama, bilo za novac koji je tu očigledno bio prisutan", kaže Živković za RSE.

ŠOKANTNO! POSLE UBISTVA ĐINĐIĆA BRITANSKI AMBASADOR ZAHTEVAO Čović da bude premijer

(Slobodna evropa)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track