EKSKLUZIVNO U KURIRU NIKOLIĆ VIŠE NEĆE DA ĆUTI I PORUČUJE: Ubistvo Đinđića niko nije smeo da reši!
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Predsednik Srbije o političkoj pozadini atentata

EKSKLUZIVNO U KURIRU NIKOLIĆ VIŠE NEĆE DA ĆUTI I PORUČUJE: Ubistvo Đinđića niko nije smeo da reši!

Politika -

Nemojte ni sumnjati u to da ja zaista želim da se konačno stavi tačka na to. Do 2012. nije postojala politička volja za rešavanje ovog ubistva

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u ekskluzivnom razgovoru za Kurir prvi put progovorio o svojim sumnjama u vezi sa političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Đinđića 13. marta 2003. godine. Nikolić otvoreno kaže da presudom Miloradu Ulemeku Legiji nije otkrivena prava istina o atentatu na premijera, te da su u otkrivanju političke pozadine, koja je, po njemu, očigledno postojala, zatajili Tužilaštvo i tadašnja vlast.Nikolić sumnja i u tvrdnju nekadašnjeg potpredsednika vlade Nebojše Čovića (saradnik „zemunaca“ zvani Ćoki) da je „čak četiri sata“ saslušavan u vezi s ubistvom Đinđića. Takođe, on se pita i odakle Čoviću (saradniku „zemunaca“ zvanom Ćoki) velika količina oružja kojom se sam hvalio još tokom demonstracija 5. oktobra.Rasvetliti političku pozadinuPredsednik Srbije naglašava i da po njemu slučaj ubistva Đinđića nikada nije bio potpuno i do kraja završen.- Ali, ko sam ja da o tome na taj način razmišljam bez ijednog papira u ruci. Dakle, onaj ko misli da izmesti istragu, rasvetljavanje izvan za to utvrđenih institucija, taj zaista rizikuje da to radi amaterski i da iz toga ne poristekne ništa što bi rasvetlilo političku pozadinu ubistva Đinđića - smatra Nikolić.Predsednik Srbije kaže i da je ubeđen da do 2012. godine nije postojala politička volja.Velika muka- Nemojte ni sumnjati u to da ja zaista želim da se konačno stavi tačka na to, a ubeđen sam da bi Aleksandar Vučić konačno mogao potpuno mirno da stane pred građane Srbije i da kaže: „Evo, imali smo nerešen slučaj Ćuruvije, imali smo nerešen slučaj Đinđića, mi smo to rešili, to smo ispunili.“ Iskreno, mislim da on jedva čeka da se to konačno reši i da jednu veliku muku i brigu skine s leđa. A vrlo dobro znam da nije postojao nijedan mikron odgovornosti na bilo kome od nas. A ako postoji bilo koja odgovornost u odnosu na ono što je presuđeno, ona je sigurno na tadašnjoj vlasti - kaže Nikolić i pojašnjava:- Previše je oružja izašlo u oktobru 2000. na ulice. Tada se govorilo, a to imate i u Bujoševićevoj knjizi (Dragan Bujošević, glavni i odgovorni urednik RTS, prim. aut.) da se Čović (saradnik „zemunaca“ zvani Ćoki, prim. aut.) hvalio sa ne znam koliko dugih cevi koje je izneo na ulice tog dana. To je znak da su pojedini političari imali svoje, nazovimo ih, paravojske. I da su imali neke svoje ciljeve. Vi to dobro istražujete, ali vidite Bujoševićevu knjigu, pisao je o 5. oktobru. U toj knjizi imate i kako su se dogovarali i šta je rađeno i ko je izveo lica s dugim cevima iz FMP. Bujošević je tu direktno rekao da je Čović (saradnik „zemunaca“ zvani Ćoki) imao svoje naoružane ljude, nema tu šta da se tumači.Nebojša Čović do zaključenja ovog broja nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Jelena Velinović

Danas u KURIRU pročitajte još

* MANIJAK KISELINOM POLIO JOŠ DVE DEVOJKE U BEOGRADU: Nove žrtve divljaka na Dorćolu!* KLINCI IZ SPS PODVODILI STARLETE: Narko-banda organizovala orgije!* SAMO TRAMP ZNA SVE TESLINE TAJNE: Misteriozna veza SRPSKOG GENIJA i novog predsednika SAD!* LEŠ GOLE ŽENE PRONAŠAO LOVAC: Strava u šumi kod Železnika!* MONSTRUOZNO MUČENJE! ISPOVEST HRISTINE LJ: Uživao je da me tuče pred roditeljima!* TEODOSIĆ MOLI ANASTASIJU DA MU SE VRATI: Ja bih opet samo s tobom!* ŠKOLA VOŽNJE PO SNEGU! OVO SU NAJVAŽNIJA PRAVILA! Ne držite se ABS-a ko pijani plota!

*************************************************************

SREĆNA SLAVA SVIMA KOJI SLAVE SVETOG NIKOLU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track