DS NAPALA MARKA BASTAĆA: Pokrenut disciplinski postupak!
Foto: Dado Đilas

Rat

DS NAPALA MARKA BASTAĆA: Pokrenut disciplinski postupak!

Politika -

BEOGRAD - Komisija Demokratske stranke pokrenula je postupak protiv Marka Bastaća, predsednika opštine Stari grad, zbog otkrića da je izdavao stranačke menice bez pokrića.

Kako se navodi, demokrate optužuju Bastaća da je sredstva koristio za svoju kampanju na Starom Gradu i da će najverovatnije protiv njega biti pokrenut i krivični postupak. Kako je preneo N1, on je taj sredstva koristio, iako je znao da je račun DS-a u blokadi, kao i da je to protivzakonito.

Na zatvorenom delu Sednice Glavnog odbora DS, predsednik stranke Dragan Šutanovac rekao je da će se ispitati sve finansijske malverzacije i poručio da će DS biti stranka čistih računa i časnih ljudi, navodi N1. Bastać je potom saopštio da će izaći iz te stranke jer se, kako kaže, bavi sobom i nema platformu za borbu protiv SNS-a.

Marko Bastać je, inače, u žižu javnosti dospeo nakon izbora kada su mediji objavili da se na listi DS-a u opštini Stari grad, čiji je nosilac bio on, nalaze njegova supruga, njena sestra, njegova sestra i njen suprug, jedan rođak i majka njegovog kuma, dodaje N1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track