DAČIĆ U STRAHU DA GA NE OSTAVI VUČIĆ: Koalicija SNS-SPS je u najboljem interesu Srbije!
Foto: Dado Đilas

Oglasio se lider SPS

DAČIĆ U STRAHU DA GA NE OSTAVI VUČIĆ: Koalicija SNS-SPS je u najboljem interesu Srbije!

Politika -

Predsednik Socijalističke parije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je koalicija njegove stranke i Srpske napredne stranke (SNS) "u najboljem interesu Srbije i njene budućnosti".

Premijer i lider naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je ranije danas, na pitanje da li će od lidera socijalista Dačića tražiti objašnjenje zbog izjave Branka Ružića, koji je rekao da bi, da je hteo, već srušio Vučića, da neće tražiti objašnjenje i da ga to ne interesuje.

Dačić, koji je i potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova, rekao je da sa aspekta državne politike Srbije ne postoje nikakvi problemi niti razmimoilaženja izmedju Vučića i njega, kao i da "bespotrebne polemike, svadje i teške reči pojedinaca ne doprinose stabilnosti Srbije" i idu na ruku onima koji žele "nestabilnost i haos u Srbiji", saopštila je SPS.

"Zato još jednom želim da ponovim da je u najboljem interesu Srbije i njene budućnosti koalicija SNS-a i SPS-a, uključujući i naše koalicione partnere iz Jedinstvene Srbije (JS). Nema promene tog stava. Ako neko misli drugačije, mesto za razgovore o tome su stranački organi", rekao je Dačić.

Predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova rekao je da predstoje veliki izazovi da bi bilo svadja i napada, i da treba jačati poverenje i zajedništvo. "To važi za svakoga, uključujući i mene, Ružića ili bilo kog drugog stranačkog funkcionera", rekao je Dačić.

"Moji ovonedeljni susreti s ruskim i kineskim ministrima spoljnih poslova, zemalja stalnih članica Saveta bezbednosti od kojih zavisi zaštita naših vitalnih nacionalnih i državnih interesa, nisu izazvali interesovanje da me iko pita o čemu sam pričao sa njima i kakav je interes imala Srbija od toga, za razliku od gomile pitanja o odnosima SNS-a i SPS-a", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track