PREMIJER SRBIJE U POSETI MOSKVI: Vučić razgovarao sa Šojguom o kupovini migova
Foto: Vlada Srbije

Sastanak sa ministrom odbrane Rusije

PREMIJER SRBIJE U POSETI MOSKVI: Vučić razgovarao sa Šojguom o kupovini migova

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Moskvi, gde se sastao sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom.

1 / 6 Foto: Vlada Srbije

Tom prilikom, premijer Vučić i ministar Šojgu finalizovali su dogovore o nabavci najsavremenijih aparata lovačke avijacije, a razgovaraće i o svim ostalim vidovima vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, najavljeno je iz Kabineta premijera.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Sastanku je prisustvovao i ministar odbrane Zoran Djorđević.

Tokom boravka u Moskvi, premijer Vučić i delegacija Ministarstva odbrane Srbije posetiće jedan od poligona ruske borbene avijacije.

Kako je premijer Vučić ranije rekao, tokom posete Moskvi razgovaraće o kupovini šest borbenih aviona MIG 29, kojim bi učinili naše nebo i naše građane bezbednijim.

(FOTO) ONI ĆE ČUVATI SRPSKO NEBO: Vučić obišao vojni poligon u Moskvi

"Pregovaramo da uzmemo šest aviona, a to bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset MIG-ova 29. To bi značilo značajno veću sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do juče", podvukao je Vučić.

Premijer je istakao i da avione plaćamo našim novcem i da je na to ponosan, ali je i zahvalio što je cena drastično ispod tržišne.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Ponovio je i da Srbija neće nikoga da napada, ni tuđe da uzima, ali da hoće da bude spremna da zaštiti svoju slobodu i suverenitet, da bude svoj na svome.

Srbija nema planove agresivnih doktrina, već želi da štiti svoju zemlju, narod i svoje međunarodno priznate granice, istakao je predsednik srpske vlade.

On je izrazio uverenje da bi avioni mogli već u naredna tri meseca biti u Srbiji, kao i da se uz pomoć stručnjaka izvrši modernizacija i opreme najsavremenijim raketama vazduh-vazduh i vazduh-zemlja.

Takođe je najavio da će se sa Rusijom razgovarati i o određenim protivvazdušnim sistemima, najverovatnije o sistemima M1 ili M2, ali treba videti šta je najbolje i najjeftinije, kao i koje finansijske instrumente i novac možemo da izdvojimo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Evo koje oružje Srbija nabavlja od Rusije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track