BABA NA ČELU IMPERIJE KRKOBABIĆ: Majka šefa PUPS-a vlasnica zgrade i kontroliše porodični biznis
Foto: Nemanja Pančić

Familija

BABA NA ČELU IMPERIJE KRKOBABIĆ: Majka šefa PUPS-a vlasnica zgrade i kontroliše porodični biznis

Politika -

BEOGRAD - Mreža za istraživanja kriminala i korupcije KRIK počela je sa objavljivanjem imovine srpskih političara, a njihova baza podataka sadrži informacije o stanovima, kućama, automobilima i kompanijama aktuelnih ministara, kao i detalje o tome kako su ih stekli.

NA KRIK-ovom spisku se među srpskim političarima ističe porodica Krkobabić, koji svoje poslove drže „unutar porodice“, dok je osamdesetogodišnja Marija Krkobabić, majka ministra Milana Krkobabića, vlasnica firme "Grafico 011" koja kontroliše dve poslovne zgrade, gde su ostali članovi porodice osnivali svoje firme.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Firma je osnovana 1995. godine i poseduje veliki poslovni prostor pored autoputa u Zemunu, površine 502 kvadratna metra, vrednosti 400 000 evra. U zgradi se nalazi i kancelarija preduzeća „Jet direct“ u vlasništvu porodice Krkobabić, kao i Udruženje „Građanska prava i slobode“ čiji je zastupnik ministrov sin Stefan Krkobabić. Štamparija „Grafico 011“ je svojevremeno štampala nekoliko manje poznatih novinskih izdanja, među kojima i ezoterijski časopis „Novi Zodijak“ čiji je urednik bio brat ministra Krkobabića. Zastupnik firme je ministrov brat Nebojša Krkobabić.

Foto: Printscreeen
Foto: Printscreeen

Porodica ministra Krkobabića bavi se i prodajom opreme za štampu, a poslove su proširili i na Crnu Goru i Bosnu. Vrednost nekretnina u njihovom vlasništvu se procenjuje na oko 1,8 miliona evra.

Milan Krkobabić sa užom porodicom jedan je od najbogatijih ministara, iako njegova plata od šest funkcija koje sada obavlja iznosi 88 000 dinara.

On je postao predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) nakon smrti oca Jovana. Bio je zamenik gradonačelnika Beograda od 2008. do 2012. godine, nakon čega je imenovan za direktora Javnog preduzeća „Pošta Srbije“. U novoj vladi formiranoj u avgustu 2016. postao je ministar bez portfelja.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ministrov sin Stefan Krkobabić radi u Privrednoj komori Beograda i više puta je kažnjavan zbog saobraćajnih prekršaja. Država mu je subvencionisala kredit kada je kupovao stan u Belvilu.

Kako navodi KRIK, Milan Krkobabić nije pristao na intervju za ovaj portal, a kompletnu porodice imovinu možete pogledati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track