(KURIR TV) ŠAROVIĆ U SKUPŠTINI: Uskoro GLASANJE o istorijskom ANKETNOM ODBORU o ubistvu Đinđića

Skupština Srbije

(KURIR TV) ŠAROVIĆ U SKUPŠTINI: Uskoro GLASANJE o istorijskom ANKETNOM ODBORU o ubistvu Đinđića

Politika -

Zamenik predsednika SRS i narodni poslanik Nemanja Šarović je u izjavi za Kurir još jednom ponovio da anketni odbor treba samo da se političkom pozadinom atentata na Zorana Đinđića, a ne njegovom politikom, sa kojom se radikali nikada nisu slagali.

- Ostalo je još negde oko sat vremena do glasanja povodom predloga SRS da se u Narodnoj skupštini Srbije formira Anketni odbor koji će ispitati sve činjenice u vezi sa ubistvom i posebno političku pozadinu ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića. Vi dobro znate da je to tema o kojoj se već punih 13 godina priča u Srbiji. I na inicijativu za formiranje odbora ta priča je dodatno podgrejana u javnosti. Do sada su se protiv formiranja odbora izjasnili Čedomir Jovanović, Zoran Živković... - rekao je Nemanja Šarović iz SRS dodajući da Tužilaštvo i dalje radi svoj posao.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Prema Šarovćevim rečima, najčudnije je to što su glavni protivnici formiranja anketnog odbora i utvrđivanja konačne istine upravo oni koji su se u poslednjih 13 godina najviše pozivali na Zorana Đinđića, pričali kako su oni sa njim bili najbolji prijatelji.

- Vi znate da je SRS oduvek bila protiv onog što je predstavljao i što je radio Zoran Đinđić kao i protiv toga da se u budžetu odvaja čak 10 miliona dinara, iako se priča o štednji, kako bi se očuvalo sećanje na Zorana Đinđića a da se u isto vreme beži od toga da se utvrdi potpuna istina - rekao je Šarović.

- Mi iz SRS smo spremni na formiranje anketnog odbora po principima koje smo predložili i ne bežimo ni od toga da Vojislav Šešelj, a to je bio predlog DS, bude saslušan. Ni Vojislav Šešelj ni bilo ko iz SRS nema veze sa ubistvom Đinđića iako je bio naš veliki politički protivnik. Šešelj će se odazvati, a da li će se odazvati drugi to ostaje da se vidi - dodao je Šarović.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Ako je neko zadovoljan posle 13 godina, ako je neko zadovoljan ovim tempom istrage, neka im bude. Mi iz SRS ne možemo sami formirati Anketni odbor, niti smo to želeli - dodao je Šarović u živom obraćanju ispred skupštinske sale i naglasio da istraga tapka u mestu i da se praktično ništa ne radi. On je naglasio i da onaj ko kaže da treba da se nastavi ovim tempom taj ne želi rešenje situacije i utvrđivanje istine istine.

- I šta god da se desi, formirao se odbor ili ne, mi smo određeni uspeh postigli jer ćemo razdvojiti potpuno precizno ko želi istinu, a ko je ne želi. Onaj ko ne bude glasao za formiranje anketnog odbora, nema nikakvo moralno pravo da više govori o liku i delu Zorana Đinđića i da na njegovoj žrtvi, stradanju i ubistvu prikuplja političke poene.

Podsetimo, šta je Šarović prethodno rekao.

"Nemamo ništa protiv da se Šešelj sasluša, ali trebalo bi saslušati i sve druge aktere - Nebojšu Čovića, Čedomira Jovanovića, Zorana Živkovića, koji su protiv formiranja ovog odbora. Bilo bi dobro da i vladajuća većina podrži formiranje ovog odbora, jer je to valjda logično, s obzirom da su spremni da mu podignu i spomenike. Ja sam u Skupštini već obavio razgovore sa poslanicima iz više stranaka i od njih dobio pozitivan odgovor da su spremni da glasaju. Ukoliko do toga ne dođe, to znači da su iz centrala stranaka to pokušali da spreče", navodi Šarović.

DANAS ISTORIJSKA SEDNICA Poslanici, glas za anketni odbor otkriće ko je nalogodavac ubistva Đinđića!

(VIDEO) NAPOKON ISTORIJSKI PREDLOG Šarović: Hoćemo da utvrdimo ko je naručio atentat na Đinđića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track