O MIGOVIMA 29 Vučić: Što se sekirate ako su kante i ako su me Rusi preveslali da ih uzmem za džabe!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Srbija će šest ruskih lovaca dobiti džabe

O MIGOVIMA 29 Vučić: Što se sekirate ako su kante i ako su me Rusi preveslali da ih uzmem za džabe!

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vojska Srbije šest lovačkih aviona Mig-29 iz Rusije dobiti besplatno a da će biti plaćena samo njihova modernizacija i novo savremeno naoružanje koje će, nakon toga, te letelice moći da koriste.

Vučić je rekao da je te avione Rusija Srbiji dala "za džabe" a da će Srbija sama odlučiti da li će ih modernizovati, u kom smislu i za koju sumu.

On je u ironičnom tonu komentarisao tvrdnje da su ti avioni stari i da su "kante" i upitao novinare zbog čega se svi toliko uzbuđuju oko nabavke tih letelica ako se radi o "starim kantama".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Što se sekira neko zbog tih kanti? I Hrvati i Amerikanci. Što se sekirate ako su kante i ako su me Rusi 'preveslali' da ih uzmem za džabe", rekao je Vučić, govoreći o komentarima na hrvatskim medijima nakon te donacije i interesovanja za tu temu medija čiji je vlasnik iz Amerike.

Vučić je podsetio da Hrvatska u svojoj vojsci i dalje ima avione mig-21, koji su tehnološki zastareli i daleko slabiji od migova-29, ali nije odgovorio na pitanje koje su godine proizvedeni avioni koje je Rusija poklonila Srbiji.

On je negirao da je bilo kome pretio kada je rekao da Srbija više nikada neće dozvoliti da se ponovi (Hrvatska) akcija Oluja iz 1995. godine, u kojoj je proterana većina Srba iz Krajine, već da je samo rekao da Srbija neće dozvoliti da joj neko proteruje i ubija ljude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja