Saradnja opozicije uoči predsedničkih izbora

(KURIR TV) ŠUTANOVAC SA GRAĐANIMA BEOGRADA: Proevropske vrednosti osnov za zajedničkog kandidata

Politika -

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas u Beogradu da je osnov za dogovor o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore da bude proevropski orijentisan.

"Razgovaramo sa svim kolegama iz opozicije da se dogovorimo o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore. Isuviše je rano govoriti o konkretnom kandidatu. Mi ćemo dati svoj maksimalni doprinos da imamo jednog kandidata, naglašavam, proevropskog dela opozicije. Za nas su proevropske vrednosti osnova svake kandidature", rekao je Šutanovac novinarima u centru Beograda gde danas razgovara s gradjanima o njihovim problemima i očekivanjima.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

On je dodao da se nada da će 2016. godina biti poslednja godina sadašnje vlasti i da će učiniti sve da "2017. donese puno radosti, pre svega na ekonomskom planu i planu boljeg života".

Šutanovac je rekao da je ovo godina u kojoj je vlada prvi put uvela akcize na struju i da su pripadnici Vojske Srbije prvi put protestovali.

On je dodao da je za Vojsku Srbije dobro da nabavi nove letelice, da je dobro da su za to kupljene ruski avioni MIG, jer ima tehničare i pilote koji znaju da rade na njima, ali da mu nije jasan sporazum i da misli da su te letelice skupo plaćene.

"Finansijski aranžman mi nije jasan. Mislim da je to veliki novac za aparate koji su stari više od 30 godina i nisu mi jasne poruke da smo sa šest aviona regionalna sila. Ti avioni služe za er polising (avio policiju) da onemoguće da teroristi usmere avion iznad Srbije", rekao je Šutanovac i dodao da bi voleo da se region takmiči u obrazovanju i boljem životnom standardu.

PAKT PROTIV SNS: Opozicija kandiduje Vuka Jeremića za šefa države

On je dodao da je kupovina tenkova veoma loš potez, jer Srbija nije vojno ugrožena, da svetu prete sajber napadi, a da on ne vidi nameru da se za taj vid opasnosti obučavaju mladi ljudi u vojsci i policiji.

Upitan da li iza kupovine MIG-ova stoji utrkivanje Evrope i Rusije u naoružanju, Šutanovac je kazao da ne vidi da se Evropa utrkuje na taj način.

JOVANOVIĆ O POTENCIJALNIM PREDSEDNIČKIM KANDIDATIMA: Licitiranje imenom nije dobar početak

"Mi sami proizvodimo takvu atmosferu. Šaljemo pogrešne poruke. Da smo rekli da smo kupili šest Migova da obnovimo Vojsku Srbije, mislim da bi to razumeo i Zapad, jer zemlje NATO-a koriste te iste aparate", rekao je Šutanovac i dodao da Srbija i Hrvatska dižu tenzije da gradjanima ne bi objašnjavale loš životni standard.

PONUDIO SE: Boško Obradović želi da bude zajednički predsednički kandidat opozicije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track