ČEDA BRANI VUČIĆA: Putinovo pismo podmukli način da premijer podrži kandidaturu Nikolića
Foto: Marina Lopičić

Ne veruje u slučajnosti

ČEDA BRANI VUČIĆA: Putinovo pismo podmukli način da premijer podrži kandidaturu Nikolića

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je pismo predsednika Rusije Vladimira Putina upućeno predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću deo preizborne kampanje kojom Nikolić želi da pridobije podršku za ponovnu kandidaturu.

Jovanović je novinarima u Skupštini rekao da Nikolić na "podmukli način vodi kampanju sa ambicijom da prisili" premijera Srbije Aleksandra Vučića da podrži njegovu kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima.

Foto: Beta
Foto: Beta

On je kazao da u politici ne postoje slučajnosti i da ne veruje u slučajnost u kojoj Nikolić u jednom danu kaže da će u narednih sedam dana saopštiti da ulazi u predsedničke izbore, a sutradan stiže pismo ruskog predsednika u kojem Putin savetuje Srbiji da je Nikolić garant dobrih odnosa Srbije i Rusije u budućnosti i da su oni veoma zainteresovani za predsedničke izbore i zbog toga pažljivo prate sve ono što prati predsedničke izbore u Srbiji.

"To je indirektna pretnja Vučiću, ali i pretnja i nama koji se borimo za evropsku Srbiju, jer mi do tog cilja nećemo doći, ako pola Srbije ide u Evropu, a druga polovina u rov i na front, kako bi se sa nama obračunavala", kazao je Jovanović.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Jovanović izjavio je i da je pojava bivšeg lidera ekstremne desničarske organizacije SNP 1389, Miše Vacića u državnim institucijama kompromitacija za čitavu zemlju i da je potrebno insistirati na njegovoj smeni.

"Siledžijama nikada nije mesto u politici, pa stoga insistiramo na smeni Miše Vacića, bez obzira da li se on nalazi formalno u džepu direktora Kancelarije za KiM (Marka) Đurića, ili na nekom drugom mestu", rekao je Jovanović novinarima u skupštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track