Nikolić: Velike mogućnosti za saradnju s Angolom
Foto: Rts

Nikolić: Velike mogućnosti za saradnju s Angolom

Politika -
Nikolić je na sastanku izrazio zadovoljstvo povodom otvorene saradnje dve prijateljske zemlje, bazirane na ravnopravnosti i uzajamnom poštovanju

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je tokom razgovora sa ministrom odbrane Angole Kandido doš Santoš Van Dunemom da postoje velike mogućnosti za saradnju dve zemlje na različitim poljima, od industrije do obrazovanja.

Nikolić je na sastanku izrazio zadovoljstvo povodom otvorene saradnje dve prijateljske zemlje, bazirane na ravnopravnosti i uzajamnom poštovanju, saopšteno je iz Pres službe predsednika.

On je istakao da Srbija sarađuje sa svim zemljama, čak i onima koji drugačije vide problem Kosova i Metohije.

"Što se tiče saradnje sa Republikom Angolom, postoje velike mogućnosti na različitim poljima, od industrije do obrazovanja", rekao je Nikolić i izrazio uverenje da će svi započeti projekti sa Angolom, biti uspešno realizovani, naročito nakon formiranja Vlade Srbije.

Ministar odbrane Angole zahvalio se na dobrodišlici i preneo pozdrave predsednika te republike Žozea Eduarda doš Santoša.

"Saradnja dve zemlje ima dugu tradiciju i treba dodatno da se osnaži i unapredi", rekao je Van Dunema.

On je dodao da nakon deset godina mira u Angoli, predstoji težak zadatak poboljšanja standarda građana u toj zemlji, kao i da je u tom smislu pokrenuto više razvojnih projekata u kojima Srbija može značajno da doprinese u obostranom interesu.

Sastanku je prisustvovao i ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track