ŠUTANOVAC: Vlast guši mala preduzeća, pomaže tajkunima i gubitašima
Foto: Fonet

Traži smenu direktora javnih preduzeća

ŠUTANOVAC: Vlast guši mala preduzeća, pomaže tajkunima i gubitašima

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac pozvao je danas Vladu Srbije da primeni zakon i natera velike poreske dužnike da plate svoj porez i zatražio smenjivanje svih direktora velikih državnih gubitaša.

Šutanovac je u saopštenju ocenio da "vlast koja guši mala preduzeća, a gleda kroz prste velikim poreskim dužnicima nije država svojih gradjana".

Kako je ocenio, pored prosvetara, policajaca, zdravstvenih i kulturnih radnika, sledeći neprijatelj fiskalne konsolidacije za Vladu Srbije jesu mala i srednja preduzeća, ugostitelji i trgovci.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

"Umesto što Vlada planira da zaposli 100 novih inspektora čiji bi zadatak bio da sankcionišu male, pozivamo Vladu da primeni Zakon i natera velike poreske dužnike da svoj porez plate. Zahtevamo i smenu svih direktora velikih državnih gubitaša koji su u 2016. godini povećali gubitke, zato što su oni pravi protivnici fiskalne stabilnosti budžeta", naveo je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, vlada se razračunava s malim privrednicima, umesto da stvori okruženje u kome će moći neometano da posluju, zapošljavaju ljude i plaćaju porez."Mala i srednja preduzeća moraju zaista biti oslonac privrednog razvoja Srbije. S druge strane, oni koji ne plaćaju poreze i imaju na desetine miliona evra duga su ugledni nedodirljivi biznismeni", naveo je lider DS i dodao da će takva ekonomska politika privredu Srbije u 2017. godini staviti na kolena.

Jovanov:Licemerne izjave Dragana Šutanovca

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov ocenio je danas kao licemerne izjave lidera DS Dragana Šutanovca u kojima pominje preduzetnike i male privrednike, ističući da je još licemernije što sadašnju vladu optužuje za nepostojeće veze sa tajkunima lider stranke koja je imala svoje partijske tajkune.

Šutanovac je još jednom potvrdio da je jedina politika njegove stranke „što gore, to bolje“ i da zato ne treba da čudi što su, gde god su bili na vlasti, od mesne zajednice do republičkog nivoa, iza sebe ostavljali pustoš i haos, naveo je Jovanov u pisanoj izjavi.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Neverovatno je licemerno da uopšte spominje preduzetnike i male privrednike, čovek koji na ruci nosi sat u vrednosti njihovog desetogodišnjeg poreza i koji je iste te preduzetnike lično hteo da bije, samo zato što ne misle kao on", istakao je Jovanov, saopšteno je iz SNS.On ocenjuje da je još licemernije da sadašnju Vladu, za nepostojeće veze sa tajkunima, optužuje lider stranke koja je imala svoje prave, partijske tajkune, koji su, kako navodi, kupovali sve i svašta po Srbiji, od fabrika i njiva, do novina i medija, ali uvek na štetu države i naroda, i uvek na korist Demokratske stranke i njenih funkcionera.

"Srpska napredna stranka, za razliku od Šutanovca, želi snažnu, modernu i normalnu Srbiju i svakoga dana sređuje haos koji su Šutanovac i njegovi partijski drugovi ostavili, i u tom poslu nas neće ni zaustaviti, ni pokolebati lažne optužbe Šutanovca i njemu sličnih", poručio je Jovanov.On kaže i da misao Šutanovca da „vlast koja guši mala preduzeća, a gleda kroz prste velikim poreskim dužnicima nije država svojih građana“ nije uspeo da razume i šta je time hteo da kaže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track