(KURIR TV) KARIĆ POSLE RAZGOVORA SA PATRIJARHOM IRINEJEM: Ako nema sloge nema ni srpske porodice
Foto: Nebojša Mandić

Povratak u Srbiju posle 11 godina

(KURIR TV) KARIĆ POSLE RAZGOVORA SA PATRIJARHOM IRINEJEM: Ako nema sloge nema ni srpske porodice

Politika -

BEOGRAD - Srpski biznismen i lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić sleteo je danas u 13.30 časova na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, vrativši se tako u Srbiju posle više od deceniju stigao je oko 15.45 časova u zgradu Patrijaršije gde se zadržao u razgvoru sa Patrijarhom srpskim Irinejom.

Karić je u pratnji supruge Milanke stigao u zgradu Patrijaršije na sastanak sa Patrijarhom Irinejom.

Karića je ispred zgrade dočekao otac Aleksandar Praščević zadužen za međunarodnu saradnju SPC.

(FOTO PRIČA) OVAKO JE DOČEKAN KARIĆ POSLE 11 GODINA: Plakao sa majkom, pa poljubio srpsku zastavu!

Bogoljub Karić je posetio Patrijarha Irineja kako bi od njega zatražio balgoslov.

- Blagoslov je Patrijarh dao za ono što je najvažnije i što mi najviše volimo, da budemo porodica srećna, da živimo zajednički i ako mogu da prenesem poruku njegovu svim srpskim porodicama: " ako nema sloge i kao nema srpske porodice nema ni napretka". Porodica je fundament svakog društva i malo da se pohvalim da porodica karić predstavlja primer kako druge porodice treba se ponašaju da budu zajedno da jačaju.. Mi zaista činimo sve da tradiciju srpske porodice sačuvamo koliko god da je teško. nikome nije lako, ali mi se borimo maksimalno da budemo zajedno i uspevamo i bez toga nema sreće.

Drugo, tražio sam balgoslov njegove svetosti Patrijarha Irineja da tesla grad počnemo da gradimo u Srbiji 2.000 kvadrata i ako da Bog, rekao sma da njegova ekselencija premijer Vučić usliša ti molbu 3 miliona kvadrata bi moglo da se radi u Srbiji, da svi stanu na noge od Bele Crkve pa do crne trave. Svi treba da rade. Srbi su sposobni i vredni i ne vidim razloga da se to ne ostvari. Patrijarh je presrećan, da zaštitimo Pećku patrijaršiju da obnovimo manastire u Peći, svi smo ljudi prolaznici, evo ja imam 60 godina a osećam se kao da imam 22. Mi smo u prolaznici mi moramo da srpskom narodu ostavimo nešto iza nas. Čovek je onoliko veliki koliko učini za svoj narod i svoju zemlju. Graditi i raditi u Srbiji i duša i srece sve moje je puno i zadovoljno..

Kariću je danas na beogradskom aerodromu pripremljen svečani doček. Na dolaznom terminalu vladala je prava gužva - veliki broj ljudi, ali i novinarskih ekipa, satima pre sletanja okupio se da Kariću poželi dobrodošlicu.

(KURIR TV) POVRATAK KARIĆA: Bogoljub posle 11 godina sleteo u Srbiju, dočekan suzama i salatom!

Na aerodromu se okupio veliki broj članova porodice Karić: ćerka Danica, sestra Olivera Nedeljković u pratnji ćerke Gorice Nedeljković, bratanica Danijela...Simon de Karić, brat Zoran Karić, bratanica Ana Karić, nekadašnja mis...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track