Najnovije vesti

BURNA SEDNICA VLADE: Vučić izribao državne direktore zbog dugova
Foto: Beta

Zbog gubitaša

BURNA SEDNICA VLADE: Vučić izribao državne direktore zbog dugova

Politika

Premijer zbog lošeg poslovanja kritikovao Blagoja Spaskovskog, Zorana Drobnjaka, Dmitra Đurovića, a nije zaobišao ni čelnike Javnog servisa

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije oštro izribao direktore javnih preduzeća koja posluju s gubicima, ali i RTV i RTS jer ne sprovode racionalizaciju, saznaje Kurir.

Održao im lekciju

Naš izvor, koji je prisustvovao sednici u Nemanjinoj 11, kaže da se juče na sednici raspravljalo o samo tri tačke dnevnog reda, ali da je više vremena potrošeno na kritike direktora koji loše posluju.
- Na tapetu su bili direktor RTB „Bor“ Blagoje Spaskovski, direktor „Resavice“ Stevan Dželetović, ali i „Železnica Srbije“ Miroslav Stojčić. Takođe, kritikovao je i direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka, ali i „Koridora Srbije“ Dmitra Đurovića. Svi su oni bili na sednici i uglavom ništa nisu komentarisali - kaže naš izvor.

Mutili s podacima

Zanimljivo je da Vučić nije kritikovao direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića, iako je pominjano da će biti smenjen.
- Sem njih, kritikovao je i Draganu Kalinović, direktorku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Njoj je prigovorio da je isplaćivala veće plate nego što treba, dok je Đuroviću spočitao da „muti“ podatke jer misli da se neće snaći i da neće videti da u „Koridorima“ ima problema. Naravno, sem zbog dugova, Spaskovskog je kritikovao i zato što ne plaća redovno račune za struju - kaže naš izvor.

D. L.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...