Tadić: Dodik nije nadležan za Vladu Srbije
Foto: Jutjub

Tadić: Dodik nije nadležan za Vladu Srbije

Politika -
Lider DS apelovao na Jovanovića i Dodika da dijalog vrate u političku sferu, jer je, kako je rekao, takva njihova komunikacija nekorisna

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić i kandidat za mandatara vlade izjavio je da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nema nadležnosti za formiranje Vlade Srbije, kao što on sam nema nadležnost za formiranje vlade u RS, niti u bilo kojoj drugoj državi u regionu.

Tadić je na pitanje novinara da li je razgovarao sa Dodikom o konfliktu između njega i lidera LDP Čedomira Jovanovića, koji je potencijalni partner u budućoj Vladi Srbije, rekao da sa Dodikom uopšte nije govorio o budućoj vladi.

On je, međutim, apelovao i na Jovanovića i Dodika da dijalog vrate u političku sferu, jer je, kako je rekao, takva njihova komunikacija nekorisna.

"Dodik je moj višegodišnji prijatelj,ali on nema nadležnosti za formiranje Vlade Srbije kao što ja, kao bivši predsednik Republike i sadašnji DS, nemam nadležnosti za formiranje vlade u RS, niti u bilo kom drugom entitetu ili drugoj državi u regionu", rekao je Tadić.

Dodik, kako je dodao, ima pravo da istakne svoj stav o svim pitanjima koje se tiču budućnosti Republike Srpske, kao što ja imamo obavezu da iznesem svoje misljenje o pitanjima koja se tiču Srbije.

Tadić je rekao da je razgovarao i sa Dodikom i sa Jovanovićem, da se nije slagao s mišljenjem lidera LDP u vezi sa Republikom Srpskom, kao i u vezi sa Kosovom i Metohijom, što je poznata činjenica, ali da smatra, takođe, da ta lična komponenta ne sme da se umeša u vremenu teške situacije kada je važno naći rešenja.

" Ne verujem da je uopšte moguće da u Srbiji bude formirana vlada koja će dovesti u pitanje Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum", rekao je Tadić, koji je ponovio da je, kako je nazvao, diskusija između Dodika i Jovanovića prešla na lični nivo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja