MIHAJLOVIĆEVA Glasam da Vučić bude kandidat SNS za predsednika, samo on može da pobedi u prvom krugu
Foto: FoNet

Opozicija nema šanse u tom slučaju

MIHAJLOVIĆEVA Glasam da Vučić bude kandidat SNS za predsednika, samo on može da pobedi u prvom krugu

Politika -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da SNS ima više kandidata za predsednika koji bi uz veliku borbu i trud mogli da pobede na predsedničkim izborima, ali da bi samo lider stranke Aleksandar Vučić mogao da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora.

"Zato glasam da Aleksandar Vučić bude kandidat SNS za predsednika Srbije", izjavila je Mihajlović. Ona je istakla da kandidati opozicije, Vuk Jeremić i Vojislav ŠŠeššelj, nemaju ššanse ako kandidat SNS bude Vučić, ali da je sve moguće ako SNS bude imao drugog kandidata.

"Nama je potrebna ubedljiva pobeda koja bi dokazala da Srbija ostaje politički stabilna, što je preduslov za dalji ekonomski rast", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala i da će odluku o kandidatu za predsednika na proleće zajedno doneti Aleksandar Vučić i vrh SNS, kao i da će se on birati po tome da li može i ume da odgovori na izazove."Biće to odluka u najboljem interesu Srbije, a ne SNS.

Tomislav Nikolić je zaslužan za pobedu SNS-a 2012. godine, bio je dobar predseddnik u mirnom vremenu, ali ide drugačije vreme u našem okruženju i svetu. Treba nam predsednik koji ume da odgovori na nove izazove", rekla je Mihajlović.

Upitana da prokomentariše da li je SNS spremna da rizikuje i kandiduje Nikolića, iako istraživanja pokazuju da bi on u drugom krugu teško pobedio Vuka Jeremića i Vojsislava Šešelja, Mihajlović je istakla da vladajuća koalicija treba da ima zajedničkog kandidata, kao i da bi samo Vučić pobedio u prvom krugu.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track