POPOVIĆ: DPS me napada jer ĐUKANOVIĆU smeta ISTINA koju iznosim o PROGONU SRBA U CRNOJ GORI!
Foto: Zorana Jevtić

Srpska narodna partija

POPOVIĆ: DPS me napada jer ĐUKANOVIĆU smeta ISTINA koju iznosim o PROGONU SRBA U CRNOJ GORI!

Politika -

Milu Đukanoviću smeta istina koju iznosim o progonu Srba u Crnoj Gori i zato je njegova Demokratska partija socijalista (DPS) pokrenula hajku na mene u pokušaju da me zastraši i natera da odustanem od borbe da istina o ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori pronađe put do međunarodne javnosti i institucija, rekao je Popović.

Srpski narod u Crnoj Gori je ugrožen i diskriminisan po svim osnovama propisanim Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Režim u Podgorici se hvali napretkom u evropskim i evroatlantskim integracijama, a prava istina je da poslednji evropski diktator Milo Đukanović gazi osnovne evropske vrednosti koje se tiču ljudskih prava i prava pripadnika nacionalnih zajednica,navodi predsednik Srpske narodne partije (SNP).Srbima je uskraćeno pravo da rade u javnoj upravi, oni su najbrojnija populacija na birou rada. Srbi su jedina nacija u Crnoj Gori koja ne može da ima srpsko i crnogorsko državljanstvo, dok Albanci, Hrvati i Bošnjaci mogu da imaju dvojna državljanstva. Studenti na Filološkom fakultetu koji studiraju na katedri za srpski jezik diskriminisani su u odnosu na one koji studiraju crnogorski jezik i ne mogu da dobiju posao. Srpski pisci su izmenom nastavnog programa uklonjeni iz udžbenika za đake u osnovnim školama. Dokumenta i svedočanstva u školama ne mogu da se dobiju na ćiriličnom pismu iako Srbi insistiraju na tome. Preduzetnicima koji se izjašnjavaju kao Srbi država ne odobrava subvencije. Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve se proteruje iz Crne Gore, a srpski politički lideri se hapse i proglašavaju za državne neprijatelje kao da Crna Gora nije i njihova država.Otvorena mržnja koju Đukanović iskazuje prema srpskom narodu u Crnoj Go,navodi Popović, destabilizuje čitav region, jer podiže tenzije i podstiče podele između dva naroda koja su uvek kroz svoju istoriju imala bratske i prijateljske odnose.

"Zbog toga Đukanović predstavlja otvorenu pretnju za stabilnost i bezbednost čitavog regiona.Milo Đukanović sprovodi identitetski genocid nad srpskim narodom u Crnoj Gori", kaže Popović i dodaje:

Otvorena mržnja koju Đukanović iskazuje prema srpskom narodu u Crnoj Gori destabilizuje čitav region, jer podiže tenzije i podstiče podele između dva naroda koja su uvek kroz svoju istoriju imala bratske i prijateljske odnose. Zbog toga Đukanović predstavlja otvorenu pretnju za stabilnost i bezbednost čitavog regiona.O tome sam već govorio pred ruskim zvaničnicima u Moskvi, a govoriću u narednom periodu i u najvišim institucijama u Vašingtonu, Briselu, Berlinu i Parizu. Očekujem da i zvanični Beograd prestane da ćuti i da odlučno i energično stane u odbranu prava na život i postojanje naših sunarodnika u Crnoj Gori.Napad DPS na mene pokazuje da Milo Đukanović počinje da se ponaša histerično i nervozno jer je svestan da je izgubio podršku Vašingtona posle pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi. Njegov kriminalni režim je počeo da se ruši, a sam Đukanović će ubrzo završiti tamo gde mu je odavno mesto – u istoriji političkog beščašća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track