KRENUO IZ ČAČKA: Boško Obradović započeo kampanju za predsedničke izbore
Foto: FoNet Aleksandar L

Predstavlja program kao alternativu SNS

KRENUO IZ ČAČKA: Boško Obradović započeo kampanju za predsedničke izbore

Politika -

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović počeo je danas u rodnom Čačku kampanju za predsedničke izbore koju je nazvao Stazama Vučićevih lažnih obećanja.

"Dveri se od srpske Nove godine nalaze u novoj predizbornoj kampanji za nastupajuće predsedničke i potencijalne vanredne parlamentarne izbore. U okviru kampanje podsetiću građane na sva lažna predizborna obećanja Srpske napredne stranke, razgovarati sa građanima i govoriti o problemima sa kojima se suočavaju u svim krajevima Srbije, posebno ukazujući na loše kadrove i afere SNS od republičkog do lokalnog nivoa", rekao je Obradović.

Tokom kampanje predstaviće program "Dveri", kao alternativu politici SNS koju je ocenio kao "pogubnu", jer je "smanjenjem plata i penzija i povećanjem poreza, taksi i akciza običnog čoveka dovela do ruba siromaštva i beznađa".

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

"Danas počinjem ovde, iz svog rodnog grada, od jedne od najvećih predizbornih laži i prevara SNS, a to je izjava Aleksandra Vučića iz izborne kampanje 2014. godine da penzije nikada neće biti smanjene. Upravo suprotno - odmah posle izbora donet je antiustavni zakon o privremenom načinu isplate penzije, koji traje već tri godine i po kome su penzije smanjene za 10 odsto", rekao je Obradović.

Rekao je da su penzije dodatno smanjene i ukidanjem zakonske odredbe koja je nalagala da se visina penzije mora uskladiti sa rastom cena, odnosno troškova života.

"Istovremeno, naprednjaci su promenili strukturu Upravnog odbora PIO fonda i umesto 21 člana uveli sedam članova, od kojih četiri postavlja Vlada, čime su preuzeli kompletnu vlast nad PIO fondom. Kao posledicu toga imamo razvlašćivanje imovine PIO fonda poput lekovitih banja koje je ova Vlada stavila na rasprodaju", rekao je Obradović.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

"Dveri" su Skupštini Srbije predložile dva nova zakonska rešenja - Zakon o ukidanju zakona o privremenom načinu isplate penzija i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o PIO fondu, izneo je on.

"U prvom zakonskom predlogu predvideli smo ukidanje lopovskog zakona kojim su smanjene penzije, kao i mogućnost da država nadoknadi sve što je opljačkano penzionerima u prethodnom periodu - tako što će im u narednom periodu u ratama biti vraćeno ono što im je opljačkano", rekao je Obradović.

Dveri drugim zakonskim rešenjem predviđaju vraćanje uredbe kojom se visina penzije redovno usklađuje sa rastom cena odnosno troškova života, kao i izmene i dopune u strukturi Upravnog odbora PIO fonda u kome će mnogo veću zastupljenost imati udruženja zaposlenih i udruženja penzionera, kao oni koji pune i koriste sredstva PIO fonda.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:Evo kako PRAVILNO obeležiti Srpsku novu godinu: Običaji kojima se proslavlja Mali Božić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track