ZORAN ŽIVKOVIĆ: Saša Janković je dobar izbor srpske građanske opozicije za predsednika Srbije
Foto: Nebojša Mandić

Nije želeo da kandiduje Jeremića

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Saša Janković je dobar izbor srpske građanske opozicije za predsednika Srbije

Politika -

BEOGRAD - Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je kampanja koja se vodi protiv Saše Jankovića dokaz da je on dobar izbor srpske građanske opozicije za kandidata za predsednika i da ima velike šanse za pobedu.

Objašnjavajući podršku Nove stranke kandidaturi Jankovića, Živković je rekao da je Zaštitnik građana za osam godina, koliko je na toj funkciji, pokazao da je čovek koji treba srpskoj političkoj sceni.

On je jedan od onih koji poštuju zakon i institucije, koji imaju hrabrost da se suprotstave izvršnoj vlasti, a to je radio i prethodnom režimu, rekao je Živković.

Živković nije želeo da komentariše potencijalnu kandidaturu Vuka Jeremića.

Jovanović: Ne žželim da Janković bude batina u naššim rukama

Ne znam koja je njegova politika. Znam da je pre nekoliko meseci bio statista u prvom redu na susretu Bila Klintona i Aleksandra Vučića pred izbore u Americi, tako da ne bih o njemu, dodao je on.

Mislim da oni koji žele da vide normalnu, zdravu, evropsku Srbiju u kojoj se poštuje zakon, pravo, institucije, građani i ličnosti nemaju dilemu da je Janković pravi kandidat, smatra Živković.

Živković navodi da je važno da, osim Demokratske stranke, Janković dobije podršku još nekih pojedinaca i organizacija.

On treba da bude pravi kandidat građana, a političke stranke podrška toj kandidaturi, rekao je Živković koji smatra da je "krajnji rok" da se opozicija izjasni o podršci Jankoviću.

Oni koji se igraju malo levo, malo desno, cupkaju na kanabetu Vučićevog kabineta, a malo su opozicija, ti ne mogu da budu prepoznati kao prava opozicija. Javnost jako dobro prepoznaje ko je prava opozicija, poručio je Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track