VIDEO GENERALŠTAB VOJSKE SRBIJE Nikolić: Pojavljivanje jedinice ROSU bio je znak da Albanci žele rat
Foto: Printscreen

Posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost

VIDEO GENERALŠTAB VOJSKE SRBIJE Nikolić: Pojavljivanje jedinice ROSU bio je znak da Albanci žele rat

Politika -

BEOGRAD - Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je danas održana Generalštabu Vojske Srbije, završena je.

Sednicom je predsedavao predsednik Srbije Srbije Tomislav Nikolić.

U radu su učestvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Djorđević, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Ako smo potpisali slobodu kretanja, o čemu da razgovaramo sa EU. Kosovo je međunarodno pravni deo Srbije.

12.39 - Postupaćemo po ustavu Srbije. Svaki sledeći pokušaj završiće se loše po insitiucije u Prištini, o tome neka razmišljaju i Albanci i njihovi sponzori, rekao je Nikolić.

12.37 - EU mora da odgovori da li je tačna Mustafina izjava da su imali njenu saglasnost da reguju.

12.36 - Pojavljivanje jednice ROSU bio je znak da Albanci žele rat. Upozoravam sve u privremenim inisitiucijama u Prištini, da ne ustupaju na teritorije gde ne mogu da budu.Mi ne želimo rat, ali po ustavu smo dužni da zaštitimo svoj pedalj teritorije i građane.

12.34 - Razgovaramo sa svetskim autoritetima, šta se sprema. EU nije u stanju da daje pravi odgovor kao i NATO. I u toj situaciji kada bi desetine hiljade Srba ostavili bez zaštite. Nikad nećemo izazvati sukob, otpočeti, ali svoj narod nikada nećemo ostaviti na cedilu. Očigledno da sporazumi u Briselu služe da ih Albanci iz privremenih insstitucija pogaze.

12.33 - Predmet dijaloga u Briselu treba sada da bude samo voz, odnosno sloboda kretanja, inače ne vidimo o čemu treba da pregovarama s privremenim institucijama Prištine i Evropskom unijom.

12.32 - Tačke sporazuma koje se tiču specijalnih jednica, kažu da bez odobrenja NATO i lokane zajdnice ne mogu da uđu. Sporazumi iz Brisela služe da se Srbija podseti na šta se sve obavezala, a da ih Albanci jednostavno pogaze.

KURIR TV UŽIVO IZ VOZA: Kompozicija se vraća za Beograd

ALBANCI HTELI DA IZAZOVU RAT NA SEVERU KOSOVA: Sprečen masakr Srba u vozu! ČITAJTE U KURIRU!

Medijima se posle sastanka obratio predsednik Nikolić: On je rekao da su jučerašnja dešavanja bila na ivici sukoba i da bi bilo mnogo mrtvih.

POSLE SLUČAJA VOZ, SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Završena sednica u Generalštabu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track