DSS I DRŽAVOTVORNI POKRET SRBIJE UJEDINJENI UOČI IZBORA: Podrška kandidaturi Aleksandra Popovića
Foto: Nebojsa Mandić

Organizaciono povezivanje

DSS I DRŽAVOTVORNI POKRET SRBIJE UJEDINJENI UOČI IZBORA: Podrška kandidaturi Aleksandra Popovića

Politika -

Demokratska stranka Srbije (DSS) i Državotvorni pokret Srbije (DPS) najavili su danas u zajedničkim saopštenju organizaciono povezivanje i podršku predsedničkoj kandidaturi kandidata DSS-a Aleksandra Popovića.

"DSS i DPS imaju srodnu politički i programsku orijentaciju, a to je zalaganje za celovitu, jaku i modernu državu Srbiju kao nužan okvir za uspešan razvitak srpskog društva... DSS i DPS će nadalje saradjivati u traganju za praktičkim rešenjima za izlazak Srbije iz najveće političke, privredne i moralne krize u svojoj istoriji. Od ove saradnje očekujemo organizaciono povezivanje i mogućnost objedinjavanja DSS i DPS", navodi se u saopštenju.

DPS je nastao odvajanjem dela nekadašnjih funkcionera DSS-a nakon što je iz stranke istupio njen osnivač Vojislav Koštunica.

ZVANIČNO POTVRĐENO: Aleksandar Popović kandidat DSS za predsednika Srbije!

Te dve stranke su najavile da će u budućem zajedničkom delovanju predstavljati okosnicu ukrupnjavanja i ponovnog okupljanja "svih političkih i intelektualnih snaga kojima su vera u pobedu Srbije i njen napredak, iznad ličnih interesa i preuzetih obaveza prema strancima".

"Svesni smo da nema lakog ni strateškog ni praktičnog rešenja za današnje stanje Srbije, ali smatramo da promene u regionalnom, evropskom i svetskom okruženju idu u prilog neophodnim promenama u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track