SENZACIONALNO! TRAMP I PUTIN STIŽU U BEOGRAD: Prvi susret predsednika u Srbiji
Foto: AP, Carlos Barria

EKSKLUZIVNO - Sastanak koji menja svet

SENZACIONALNO! TRAMP I PUTIN STIŽU U BEOGRAD: Prvi susret predsednika u Srbiji

Politika -

Istorijski susret dva najmoćnija svetska političara, novoizabranog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina, verovatno će biti organizovan usred Beograda, saznaje Kurir! Pregovarači insistiraju da se susret odigra u Beogradu imajući u vidu dobre odnose Srbije s Rusijom, ali i sa Zapadom...

Prvi susret dva najmoćnija svetska političara - novoizabranog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina - verovatno će se odigrati usred Beograda, saznaje Kurir!Timovi šefova Kremlja i Bele kuće intenzivno pregovaraju o prvom sastanku, a obe strane insistiraju da se ovaj samit, koji bi mogao da promeni svet, dogodi na neutralnom terenu, tvrdi izvor Kurira iz dobro obaveštenih diplomatskih krugova.Prva dama- Kremlj, to jest ruska strana, insistira na tome da se ovaj istorijski sastanak dogodi u Beogradu, imajući u vidu dobre odnose Srbije s Rusijom, ali i sa Zapadom. Iako se ne protive izboru Srbije, američka strana kao moguće mesto sastanka predlaže i Sloveniju, što i ne iznenađuje imajući u vidu da je nova prva dama SAD Slovenka, ali i da političari iz Ljubljane mesecima lobiraju da oni budu domaćini susreta - navodi naš izvor.Donald Tramp će sutra i zvanično postati predsednik SAD, a ubrzo posle toga očekuje se da dođe do susreta s Putinom.- Neutralni teren je jedna od opcija jer su Trampa optuživali da mu je Rusija pomogla da dobije izbore, kao i da ga ucenjuje - kaše naš sagovornik.U stranim medijima se već uveliko spekuliše u kojoj zemlji bi Tramp i Putin mogli da pruže jedan drugom ruku. Britanska štampa objavila je da bi to mogao da bude Island, što bi bila svojevrsna repriza susreta Ronalda Regana s Mihailom Gorbačovom iz 1986. Međutim, to su obe strane demantovale, dok mogućnost susreta u Srbiji ili Sloveniji nije ni potvrđena, ali ni demantovana.Dobra lokacijaŠef srpske diplomatije Ivica Dačić smatra da bi za Srbiju bilo fenomenalno:- Ne znam ništa o tome, ali bi bilo odlično da se sastanu u Beogradu.Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da njemu nije nerealno da se tako važan samit desi u Srbiji.- Teško je reći gde će biti održan samit, a Beograd je pogodna lokacija s obzirom na naše veze s Rusijom, ali i maksimalno prijateljske emocije koje je srpska javnost ispoljila prema Donaldu Trampu - kaže on.Inače, Srbija je jedna od tri zemlje na svetu, uz Rusiju i Kinu, gde je Trampova pobeda dočekana s oduševljenjem.

Poručio još iz MoskveKARIĆ PRVISrpski biznismen Bogoljub Karić je krajem novembra u Moskvi rekao da je predložio da se Tramp i Putin sastanu u Beogradu zbog odličnih odnosa Srbije i Rusije. Karić je rekao i da bi Beograd na tom samitu trebalo da inicira i ukidanje ekonomskih sankcija Rusiji.

Želi rekord zove na inauguracijuGRAĐANI, DOĐITE, BIĆE FANTASTIČNO!Tramp je juče napisao na Tviteru da će učiniti sve da rekordan broj ljudi sutra dođe na njegovu inauguraciju. Tim za prenos vlasti Donalda Trampa objavljuje reklame na društvenim mrežama pozivajući građane na svečanost. Kako se navodi u reklami, Tramp želi da lično pozove ljude na koncert dobrodošlice pred preuzimanje dužnosti u Vašingtonu.Na Fejsbuku i Tviteru objavljen je snimak u kojem Tramp obećava da će „biti fantastično“.Kristofer Gelard, oblasni šef službe bezbednosti, rekao je da zvaničnici očekuju da će svečanosti prisustvovati od 800.000 do 900.000 ljudi.Prvoj inauguraciji Baraka Obame prisustvovalo je 1,8 miliona građana.

OPASNOST Incident u VašingtonuZapalio se ispred milijarderovog hotelaJedan demonstrant zapalio se ispred hotela „Tramp internacional“ u centru Vašingtona.On je zadobio povrede koje nisu opasne po život i prebačen je u bolnicu. Svedoci navode da je nesrećnik pre nego što se zapalio uzviknuo „Tramp“.- Spaljujem se jer je ovo moj čin protesta zbog činjenice da smo izabrali nekoga ko je nesposoban da poštuje ustav - kaže on.

Čestitamo vam Bogojavljenje

DANAS SAMO U KURIRU: Poklon džepni verski kalendar

Na zahtev čitalaca, Kurir vam danas poklanja džepno izdanje verskog kalendara

Ovaj julijanski kalendar koji poštuju i kojeg se pridržavaju svi pravoslavni vernici, štampan je u saradnji sa kompanijom Voda Voda, a poklanjamo vam ga u džepnom formatu kako biste uvek mogli da ga imate pri ruci: u novčaniku, džepu ili tašni.

Kurir vam čestita Bogojavljenje, veliki hrišċanski praznik uz poruku da živite u skladu sa načelima vere i poštujete verske praznike!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track