VUČIĆ U DAVOSU: Kurc je prijatelj Srbije, hvala Austriji
Foto: Vlada Srbije

Skup svetske elite u Švajcarskoj

VUČIĆ U DAVOSU: Kurc je prijatelj Srbije, hvala Austriji

Politika -

DAVOS - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Davosu s ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom i komesarom Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Davosu sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom o Akcionom planu dve zemlje za 2017. godinu, Berlinskom procesu i podršci Austrije na evropskom putu Srbije.

"Kurc je uvek konstruktivan, apsolutno podržava i pomaže Srbiji i Zapadnom Balkanu i uvek pruža najbolje ideje za naš evropski put", rekao je Vučić novinarima u Davosu posle sastanka i podvukao da je austrijski ministar izvrstan mladi lider kojeg smatra pravim prijateljem Srbije, Balkana i Evrope.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Vučić je precizirao da je na sastanku bilo reči o zajedničkom Akcionom planu za 2017, saradnji Srbije i Austrije, implementaciji dogovorenog tokom Berlinskog procesa, podršci Austrije na evropskom putu, kao i predsedavanju OEBS-om."Veoma sam zahvalan austrijskoj vladi i Sebastijanu Kurcu kao ministru spoljnih poslova. Mi znamo da prepoznamo prave prijatelje i ljude koji podržavaju napredak Srbije, ne samo ka EU, već i ekonomski napredak", naveo je Vučić i dodao da je još mnogo posla pred Srbijom.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Za danas je predviđeno učešće premijera Vučića na panelu pod nazivom "Go East: Strenghtening Europe`s Neighbours", na kjem će učestvovati i hrvatski premijer Andrej Plenković.Pored njih u panelu će učestvovati predsednik Ukrajine Petro Porošenko, Kurc i Han.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track