PALMA U VAŠINGTONU SA KONGRESMENOM ADERHOLDOM: Albanci sa KiM ne poštuju Briselski sporazum
Foto: Stevo Grkinić

Republikanac zadužen za Balkan

PALMA U VAŠINGTONU SA KONGRESMENOM ADERHOLDOM: Albanci sa KiM ne poštuju Briselski sporazum

Politika -

VAŠINGTON - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma razgovarao je u Vašingtonu sa republikanskim kongresmenom iz Alabame Robertom Aderholdom koji je zadužen za Balkan.

" Upoznao sam kongresmena sa problemima koje ima Srbija. Rekao sam da kosovski Albanci ne poštuju Briselski sporazum, te da su njihove bezbednosne snage imale nameru da sačekaju voz iz Beograda i da ga dignu u vazduh, što je Srbija sprečila i još jednom pokazala da drži mir na Balkanu.

Takođe Hrvati sve vreme provociraju Srbiju, kao što je postavljanje ustaške table sa natpisom "Za dom spremni" u Jasenovcu, što je ratnohušačka poruka i razbijanjem ćiriličnih tabli u mestima gde žive Srbi. Ja sam zamolio kongresmena Aderholda da pomogne Srbiji na evropskom putu, imajući u vidu da je Srbija izvršila sve svoje međunarodne obaveze " rekao je Marković, obraćajući se novinarima zajedno sa kongresmenom Aderholdom.

" Mi veoma poštujemo Srbiju. Bio sam nekoliko puta u Srbiji i zemlja je veoma lepa. Očekujem da će nova administracija Donalda Trampa dati šansu da se izgradi još bolja saradnja između SAD i Srbije, koja je i sada dobra. Mi veoma cenimo ko ste i šta radite. Do sada veliki broj Amerikanaca nije imao priliku da poseti Srbiju, nadam se da će u narednom periodu više njih to uraditi i bolje upoznati vašu zemlju " , rekao je Aderhold.

(S.V.Foto: Dragan Marković Palma)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track