ULAZI U SKUPŠTINU: Vuk Jeremić okuplja svoj poslanički klub
Foto: Zorana Jevtić

Predsednički kandidat ima plan

ULAZI U SKUPŠTINU: Vuk Jeremić okuplja svoj poslanički klub

Politika -

Kako otkriva naš izvor, Jeremićev klub oslanjaće se na Dijanu Vukomanović, Sandu Rašković Ivić, Dušana Petrovića, Veroljuba Stevanovića, Đorđa Vukadinovića...

Bivši šef diplomatije ima bar osmoro poslanika koji bi mogli da formiraju grupu u parlamentu.U parlamentu je sve spremno da Vuk Jeremić dobije svoj poslanički klub iako nije ni učestvovao na izborima.Prema saznanjima Kurira, među poslanicima se već izdvojila „kritična masa“ koja bi ovom predsedničkom kandidatu omogućila da kampanju preseli i u skupštinsku arenu. Kako otkriva naš izvor, Jeremićev klub oslanjaće se na Dijanu Vukomanović, Sandu Rašković Ivić, Dušana Petrovića, Veroljuba Stevanovića, Đorđa Vukadinovića... ali i najnovijeg opozicionara Velimira Ilića, koji će najverovatnije troje poslanika NS povući sa sobom u Jeremićevu opoziciju.Broj onih koji javno podržavaju Jeremićevu kandidaturu već je premašio pet, koliko je neophodno za poslaničku grupu, pa Sanda Rašković Ivić već govori i o savezu klubova koji bi podržali bivšeg šefa diplomatije.- Znam poslanike koji podržavaju Jeremića iako njihove stranke imaju drugog kandidata ili još lome tu odluku. Nas koji smo otvoreno podržali Vuka ima više od petoro i poslanički klub je sjajna ideja, ali je realno da se oformi i savez klubova koji bi nastupao opoziciono i podržavao Jeremića u predsedničkoj trci - objašnjava bivša predsednica DSS, a sada slobodni poslanik.

Dijana Vukomanović, Sanda Rašković Ivić, Veroljub Stevanović, Đorđe Vukadinović i Dušan Petrović
Dijana Vukomanović, Sanda Rašković Ivić, Veroljub Stevanović, Đorđe Vukadinović i Dušan Petrović

Među vatrenim pristalicama Jeremića je i Dijana Vukomanović, koja je iz SPS prešla u „slobodne strelce“. Ona ne krije da je već spremna da se bori za Jeremićevu stvar i u parlamentu.- I matematički i politički je izvodljivo da se u Skupštini okupi znatan broj poslanika koji će podržati Jeremića. Prednost poslaničkog kluba koji bi podržao Jeremića je u tome što bi se u njemu okupili poslanici iz svih političkih opcija: levice, desnice, opozicije i onih koji su napustili vlast, iz Beograda, Šumadije, Vojvodine i ostalih krajeva Srbije - najavljuje ona.Jeremić juče nije želeo da se izjašnjava da li mu je poslanički klub jedan od aduta u kampanji.

Pogledajte bonus video: Vuk Jeremić: ako budem izabran zalagaću se za ekonomski bolju Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track