Konuzin u brk Miškoviću i Kostiću: Tajkuni se skupili!

Prijem povodom Dana Rusije u ambasadi

Konuzin u brk Miškoviću i Kostiću: Tajkuni se skupili!

Politika -
Ruski ambasador uzviknuo "Tajkuni se skupili", na šta je predsednik Srbije odvratio sa osmehom: "Molim vas, prvo vi kod tajkuna"

BEOGRAD - Nacionalni dan Rusije, 12. jun, obeležen je večeras svečanim prijemom u ambasadi Rusije, čiji domaćin je bio ruski ambasador u Beogradu, Aleksandar Konuzin.Prijemu je, pored velikog broja zvanica, prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je zajedno sa Konuzinom obišao većinu prisutnih gostiju i sa njima se zadržao u kratkom razgovoru.

Kada su se Nikolić i Konuzin približili grupi poslovnih ljudi, u kojoj su stajali i vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković i vlasnik MK grupe Miodrag Kostić, ruski ambasador je uzviknuo "Tajkuni se skupili", na šta je predsednik Srbije odvratio sa osmehom: "Molim vas, prvo vi kod tajkuna", nakon čega su obojica porazgovarala sa njima.Prijemu su prisustvovali i predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji su se srdačno pozdravili i izljubili.

Na svečanost povodom Nacionalnog dana Rusije došli su i predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović, kao i ministar kulture Predrag Marković i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.Prisutni su bili i brojni predstavnici diplomatskog kora, među kojima i ambasadorka SAD Meri Vorlik, ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denio, kao i Švedske, Krister Asp. Među zvanicama se našao i princ Aleksandar Karađorđević.

Pored predstavnika verskih zajednica u Beogradu, vojske i policije, na prijemu su bili i jedan od pionira zabavne muzike u Srbiji, Đorđe Marjanović, pevačice Ekstra Nena i Merima Njegomir, članovi grupe "Legende", baletan Konstantnin Kostjukov, slikar Miloš Šobajić i mnogi drugi.Nacionalni dan Rusije, 12. jun, slavi se od 1992. godine, pošto je na taj dan 1990. usvojena deklaracija o proglašenju nezavisnosti tadašnje Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track