PRVI INTERVJU MIŠE VACIĆA POSLE OTKAZA: Đurić me je izdao, a nikakvo obrazloženje za to nisam dobio
Foto: Printscreen Youtube N1

Na stolu ga sačekalo rešenje o raskidu ugovora

PRVI INTERVJU MIŠE VACIĆA POSLE OTKAZA: Đurić me je izdao, a nikakvo obrazloženje za to nisam dobio

Politika -

BEOGRAD - Miša Vacić već bivši savetnik u Kancelariji za KiM, potvrdio je da je dobio otkaz, a za direktora Kancelarije Marka Đurića kaže da ga je "izdao".

Vacićeva pretpostavka je da je najverovatnije dobio otkaz zbog jutrošnjeg gostovanja na TV N1.

- Stvarno sam dobio otkaz. Samo me je sačekalo rešenje o raskidu ugovora na stolu. Nisam dobio obrazloženje, samo poziv da dođem u kancelariju - rekao je Vacić za TV Prvu.

Kazao je i da je svoje radne zadatke obavljao na najbolji mogući način.

(VIDEO) POČELO JE SA ČAŠOM VODE: Pogledajte detalj posle kog je Miša Vacić dobio otkaz

- Draže mi je da dobijem ovo rešenje, nego da trpim tiraniju i zulum, naročito ne nekog činovnika. Ne želim da se pravi sapunica od našeg odnosa. Od ljudi očekujem samo da drže reč - rekao je Vacić.

KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Miša Vacić dobio otkaz

Vacić, inače nekadašnji lider ultradesničarske organizacije 1389, koji je i osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog diskriminacije, kaže da je sa Đurićem trebalo da deli humanitarne paketiće za Božić, kao i da je očekivao od njega zaštitu nakon "medijskog linča".

(VIDEO) NIJE SE SNAŠAO: Novinarka Vaciću kleštima čupala reči, EVO KAKO JE VRDAO

- Ta hajka je dovela do velikih problema, a Đurić je obećao da će se zajedno pojaviti u javnosti - kazao je on.

Kako je naveo, Đurić je sve to mogao da reši, ali je umesto toga pod pritiskom medija "izneo konstataciju da je sve to izmišljotina".

- Trebalo je da kaže "Da, Miša Vacić radi, to je to, sledeće pitanje". Mi smo imali odličan odnos, meni ovo sve deluje kao da šiptarski lobi pred novu rundu pregovora igra na srpsku neslogu. Ništa nije slučajno, a nezdravo je da pričamo preko saopštenja i emisija, umesto lično. Nisam ja taj koji je rekao jedno pa drugo, on se uplašio da kaže da ja radim kod njega - rekao je Vacić.

Ishitren čin jednog činovnika

Vacić je naveo i da on radi u interesu države Srbije, i da je u Kancelariji za KiM radio na najbolji način.

- Nemam problem sa Vladom Srbije, imam veliko poverenje u nju, ne mislim da ona ima veze sa ovim, već je ovo ishitreni čin jednog činovnika, koji se nije najbolje snašao. Sigurno neću u opoziciju zbog ovog sramnog čina, ali ću prema ljudima koji su mi zaboli nož u leđa redefinisati odnos - rekao je Vacić.

(Blic/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja