MIŠA VACIĆ ZA KURIR: Smenio me je šiptarski lobi s Đurićem na čelu
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Bivši član pokreta 1389 izbačen iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju

MIŠA VACIĆ ZA KURIR: Smenio me je šiptarski lobi s Đurićem na čelu

Politika -

Miša Vacić, nekadašnji portparol Pokreta 1389, koji je nedavno došao na funkciju u Kancelariji za KiM, juče je već dobio otkaz, i to posle gostovanja na TV N1.

On je tokom gostovanja izjavio da su ga Srbi sa Kosova i Metohije zvali da dođe na to mesto.

- Rekli su: „Nama treba Miša Vacić“, i država im je priuštila Mišu Vacića u skladu sa zakonom - rekao je Vacić, i potvrdio da je posao u toj Vladinoj kancelariji dobio uprkos činjenici da mu još nije istekla uslovna kazna za širenje mržnje. Ubrzo posle toga, kako je rekao za naš list, sačekao ga je pisani otkaz.Vacić ističe za Kurir da su ga smenili oni koji rade za „šiptarski lobi“.

- Na dan kad treba ponovo da počnu pregovori u Briselu neko izaziva srpsku neslogu i sigurno je da će nacionalisti burno da reaguju. Mogu da kažem da me je smenio šiptarski lobi, da bi se dodvorili Tačiju - smatra Vacić, a na pitanje da li misli na direktora Kancelarije za KiM Marka Đurić, odgovara potvrdno.Đurić je saopštio da je Vacić njegovom odlukom angažovan u toj instituciji, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima podrške u humanitarnim aktivnostima u pokrajini, a ne kao „državni službenik ili savetnik, iako se tako predstavljao“.- Očigledno da se nije snašao u državnoj upravi. U periodu od dva meseca više puta je koristio samovoljno, bez moje saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja, Kancelariju za ličnu promociju - rekao je Đurić.E.K.

BONUS VIDEO

Kako je okončana karijera Vacića u Kancelariji za KIM?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track