POSLE SASTANKA U BRISELU: Vučić zatražio od Mogerini da osudi neodgovorno ponaššanje Prištine
Foto: Beta/Savet Evrope

Premijer protiv neodgovornog ponašanja

POSLE SASTANKA U BRISELU: Vučić zatražio od Mogerini da osudi neodgovorno ponaššanje Prištine

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić tražio je od visoke predstavnice EU Federike Mogerini da javno reaguje i osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane, a ako se to ne dogodi, to će biti jasan znak da Albanci ne žele nikakav razgovor već da žele po svaku cenu da ugroze krhki mir i stabilnost.

U Briselu je sinoć, na sastanku delegacija Beograda i Prištine, dogovoreno da se spuste tenzije i da se dijalog nastavi, kao i da se obe strane fokusiraju na posao koji predstoji, što je nakon sastanka saopštila visoka predstavnica EU.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

U tom duhu predsednik Vlade Srbije izjavio je da je uz podršku Unije dijalog nastavljen i da će Beograd održati reč da se spusti lopta i da smatra da se stvari koje su se dešavale više neće ponavljati.

Izjave iz Prištine, međutim, bile su u drugačijem tonu, slične onima koje su se mogle čuti prethodnih nedelja. Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je Srbiji stavljeno do znanja da će Priština odgovarati na, kako navodi, provokacije kao što je voz.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

U novoj izjavi koju je jutros prenela portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič, visoka predstavnica Federika Mogerini rekla je da žali što u izjavama posle sastanka nisu svi poštovali dogovor da se tenzije ostave po strani i ne komentarišu detalji diskusije.Visoka predstavnica je još jednom pozvala obe strane na uzdržavanje i poštovanje jučerašnjeg dogovora.

(Tanjug/RTS)

BONUS VIDEO

Zbog čega su ovi pregovori drugačiji od prethodnih?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track