ZBOG PONAŠANJA I IZJAVA: Dragan Jovanović isključen iz Nove Srbije
Foto: Fonet

Konferencija za novinare

ZBOG PONAŠANJA I IZJAVA: Dragan Jovanović isključen iz Nove Srbije

Politika -

ČAČAK - Potpredsednik i poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović isključen je iz te stranke zbog ponašanja i izjava suprotnih njenoj politici, izjavio je danas lider Nove Srbije Velimir Ilić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Jovanović "bio na zadatku da NS nestane s političke scene" i da svi pređu u Srpsku naprednu stranku (SNS).

Ilić je naveo da su neki poslanici NS "ucenjeni" i da zato napuštaju poslanički klub, ali je dodao da će ta stranka napraviti još veći i bolji poslanički klub o čemu će uskoro obavestiti javnost.

"Neka idu svi koji hoće. Jedan ode, deset dodje, to je politika", rekao je Ilić.

Poslanik Nove Srbije Mladen Grujić juče je saopštio da će u Skupštini Srbije podržati politiku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, a ne "ličnu" politiku Velimira Ilića.

Pre nekoliko dana iz stranke je izašla poslanica Dubravka Filipovski jer, kako je navela, ne vidi mogućnost borbe za nastavak političkih ciljeva za koje se borila prethodnih godina.

Isključenjem Jovanovića iz stranke, na Ilićevoj strani u Skupštini Srbije su ostala još samo dva od pet poslanika - Miroslav Markićević i Goran Pekarski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja