SRAMOTA: Oliver Ivanović već TRI GODINE u zatvoru čeka pravosnažnu presudu!
Foto: Nebojša Mandić

SRAMOTA: Oliver Ivanović već TRI GODINE u zatvoru čeka pravosnažnu presudu!

Politika -

Oliver Ivanović uhapšen je na današnji dan pre 3 godine, a i dalje u zatvoru čeka pravosnažnu presudu.

Advokat Nebojiša Vlajić rekao je da se navršilo tri godine od hapšenja Ivanovića, istakavši da je sudski postupak koji se vodi protiv njega iscrpljujući i zastrašujući.

- Iscrpljujući je za Ivanovića i njegovu porodicu, a zastrašujući za sve Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji jer to pokazuje da na takav način može biti uhapšen bilo ko od nas - naveo je Vlajić.

On je naglasio da je Ivanović uhapšen 27. januara pre tri godine, i to ne tako što su optužnicu protiv njega držali u tajnosti i uhapsili ga, već kada je sam došao na poziv javnog tužioca da bi dao izjavu povodom "priča koje je znao".

Sin ga i dalje čeka (Foto: Twitter)
Sin ga i dalje čeka (Foto: Twitter)

- Na taj poziv se javio znajući da može da bude uhapšen, ali je verovao u svoju nevinost - rekao je Vlajić, i istakao da je suđenje trajalo više od godinu dana i da nijedan od 100 saslušanih svedoka Ivanovića nije ni pomenuo u negativnom kontekstu.

On je pojasnio da je odbrana podnela žalbu još u aprilu prošle godine, ali da na osnovu nje nije donesena odluka.

- Rok da se po žalbi odlučuje pred Apelacionim sudom nije propisan zakonom, ali to ne znači da se proces može odlagati u nedogled - upozorio je Vlajić, i izrazio uverenje da će presuda Apelacionog suda biti pravična, odnosno oslobađajuća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track