DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE: Evo o čemu će se večeras razgovarati u Briselu
Foto: Beta/Savet Evrope

Neophodan napredak

DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE: Evo o čemu će se večeras razgovarati u Briselu

Politika -

BRISEL - Učesnici nove runde dijaloga Beograda i Prištine večeras u Briselu će najverovatnije razgovarati o rešavanju pitanja u vezi sa mostom u Kosovkoj Mitrovici, početku formiranja Zajednice srpskih opština i primeni sporazuma o pravosuđu.

Kako je rečeno u briselskim diplomatskim krugovima, napredak po tim pitanjima je neophodan kako bi zemlje članice Evropske unije do kraja februara dale zeleno svetlo za otvaranje novih poglavlja, mimo Poglavlja 26 (obrazovanje i kultura).

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančić rekla je danas u izjavi novinarima da se večeras očekuje dolazak predsednika i premijera obe strane, dodajući da je to nastavak prošlonedeljnih razgovora.“

VUČIĆ U GEOZAVODU: U Brisel večeras idemo da se borimo za Srbiju!

Tada je dogovoreno da se tenzije smiruju, da se intezivno nastavi s radom i današnji sastanak je samo potvrda tih dogovora. Razgovaraće se o otvorenim pitanjima i sprovođenju onih koja su već dogovorena u dijalogu”, rekla je Kocijančić.

Kako je naglasila Beograd, Priština i EU su saglasni da dijalog mora da se nastavi i da je to važno za normalizaciju odnosa.“ U tom smislu podržavamo direktno kontakte koji su napravljeni. To vidimo kao duh te normalizacije i sada je važno da se sve sprovede u praksu”, rekla je Kocijančić.

Inače, večeras u Briselu biće održana druga runda razgovora Beograda i Prištine na najvišem nivou.

BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kraj zatvorske golgote Olivera Ivanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track