SASTANAK DAČIĆA S POMOĆNIKOM DRŽAVNOG SEKRETARA SAD: Ji podržava dijalog Beograda i Prištine
Foto: Dado Đilas

Susret u Vašingtonu

SASTANAK DAČIĆA S POMOĆNIKOM DRŽAVNOG SEKRETARA SAD: Ji podržava dijalog Beograda i Prištine

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Jiem.

Hojt Ji je izjavio na sastanku s ministrom spoljnih poslova Srbije da SAD daju punu podršku dijalogu Beograda i Prištine, smirivanju tenzija i direktnoj komunikaciji.

"Ocenjeno je da je regionalna saradnja opterećena prošlošću ali da se samo angažovanjem Srbije može doći do unapređenja odnosa u regionu", navedeno je u saopštenju.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Dačić i Ji su pozitivno ocenili bilateralne odnose Srbije i SAD i zaključili da je važno povećati trgovinsku saradnju i američke investicije u Srbiji.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije prisustvovaće danas Molitvenom doručku na kome je tradicionalno počasni gost predsednik SAD, a ove godine upravo inaugurisani američki predsednik Donald Tramp.

Dačić će se, pored Molitvenog doručka, sastati sa zvaničicima Kongresa i administracije SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar će 65. Molitvenom doručku u hotelu "Vašington Hilton" prisustvovati na poziv kongresmena Dzona Buzmana i Kristofera Konsa.

PRVI PUT SA TRAMPOM NA JUTRENJE: Dačić danas na Molitvenom doručku u Vašingtonu

Svake godine, prvog četvrtka u februaru, predsednik Sjedinjenih Američkih Država i članovi američkog Kongresa okupe domaće političare i goste, kao i zvaničnike i prijatelje iz više od 140 zemalja širom sveta da razmene prijateljske poruke kroz molitvu.

To je prilika da se zaboravi na međusobne razlike, uspostave lični kontakti i unapređuje međunarodna saradnja i komunikacija.

PRVI MOLITVENI DORUČAK SA TRAMPOM: Došli zvaničnici iz više od 100 zemalja, očekuje se 3.500 gostiju

Pored centralne ceremonije koju će otvortiti Tramp, organizovan je i niz pratećih događa i aktivnosti koje upotpunjuju tu značajnu manifestaciju mira i saradnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track