LJILJANA SMAJLOVIĆ O TAČIJEVOM NAPADU NA KURIR: Reč je ciničnoj i agresivnoj propagandi
Foto: Fonet Dragan Antonić

Reagovanje

LJILJANA SMAJLOVIĆ O TAČIJEVOM NAPADU NA KURIR: Reč je ciničnoj i agresivnoj propagandi

Politika -

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović najoštrije je osudila napade Tačijevog Zerija na Kurir i ostale srpske medije.

Ona smatra da mediji ne smeju da pristanu na zastrašivanje.

- Reč je o agresivnoj i ciničnoj albanskoj propagandi, koja tobože upozorava na srpsku propagandu. Ne treba se dati ućutkati takvim licemernim apelima. To je pokušaj zastrašivanja koji računa na tradicionalnu pristrasnost međunarodnih aktera u korist Albanaca - naglasila je Smajlovićeva.

Redakcija Kurira će i dalje nastaviti da izveštava o teroru koji se svakodnevno sprovodi nad kosovskim Srbima.TAČIJEVI MEDIJI NAPALI KURIR: Po svaku cenu hoće da spreče izveštavanje o teroru nad Srbima

Glavna urednica Tačijevog Zerija bezočno je napala srpski Kurir zato što pišemo kako žive na Kosovu i Metohiji, jer se plaše da zaspu, jer samo varnica fali da sve kuliminira... Podsetimo, juče smo pisali o jedinoj srpskoj porodici, Ocu Nenadu koji sa suprugom i četvoricom sinova živi u južnoj Mitrovici u albanskom okruženju. Naime, Tačijeva urednica uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici na Kosovu i Metohiji, kancelariji EU u Prištini, u kome osuđuje pisanje Kurira i ostalih srpskih medija povodom stanja na Kosovu i od njih traži reakciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja