ZORANA MIHAJLOVIĆ O TAČIJEVOM NAPADU NA KURIR Kurir mora da nastavi da izveštava o Srbima na KiM
Foto: Fonet

Reagovanje

ZORANA MIHAJLOVIĆ O TAČIJEVOM NAPADU NA KURIR Kurir mora da nastavi da izveštava o Srbima na KiM

Politika -

Povodom bezočnog napada na Kurir Arbane Ksare, glavne urednice Tačijevog Zerija, zbog pisanja o tome kako žive Srbi u okružnju na Kosovu i Metohiji, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović poručuje da istina mora da izađe na videlo.

Kurirova priča o porodici sveštenika Nenada Stojanovića izazvala je veliki bes Prištine zato što na najbolji način oslikava u kakvim uslovima žive Srbi u mestima u kojima su Albanci većina.

- Sramota je Prištine, ali i međunarodne zajednice da je ova srpska porodica, kao i veliki broj drugih srpskih porodica, bezbedna i sigurna samo iza žice i zidova. Uverena sam da će Kurir i svi drugi srpski mediji nastaviti da svedoče o životu Srba na Kosovu, kao i da će država Srbija biti uvek na raspolaganju našim sunarodnicima na Kosovu.

Redakcija Kurira će i dalje nastaviti da izveštava o teroru koji se svakodnevno sprovodi nad kosovskim Srbima.

TAČIJEVI MEDIJI NAPALI KURIR: Po svaku cenu hoće da spreče izveštavanje o teroru nad SrbimaGlavna urednica Tačijevog Zerija bezočno je napala srpski Kurir zato što pišemo kako naš narod živi na Kosovu i Metohiji, jer se plaše da zaspu, jer samo varnica fali da sve kuliminira... Podsetimo, juče smo pisali o jedinoj srpskoj porodici, Ocu Nenadu koji sa suprugom i četvoricom sinova živi u južnoj Mitrovici u albanskom okruženju. Naime, Tačijeva urednica uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici na Kosovu i Metohiji, kancelariji EU u Prištini, u kome osuđuje pisanje Kurira i ostalih srpskih medija povodom stanja na Kosovu i od njih traži reakciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track