Najnovije vesti

PROKLETSTVO MINISTRA POLICIJE: Vlajku Stojiljkoviću se ubili i žena i sin!
Foto: Youtube Printscreen

Poslednji trenuci

PROKLETSTVO MINISTRA POLICIJE: Vlajku Stojiljkoviću se ubili i žena i sin!

Politika

Filip Stojanović, bivši poslanik SRS, otkrio je ekskluzivno za KURIR poslednje trenutke života nekadašnjeg ministra policije Vlajka Stojiljkovića, pre nego što je sebi oduzeo život...

U razgovoru za Kurir Stojanović kaže da je Stojiljković dugo pričao da hoće da se ubije, ali da niko to nije shvatio ozbiljno.- Ko danas se sećam. Mi svi u poslaničkom klubu SPS, tu i Nikola Šainović, Milutin Mrkonjić, Branislav Ivković, Gorica Gajević, mislim i Zoran Lilić, i Stojiljković kaže da hoće da se ubije, a Šešelj mu objašnjava da to uradi pred Skupštinom, jer će biti bolje medijski propraćeno. Svi su se smejali. Prošlo je nekoliko dana, a on me je pozvao i ponovio da hoće da se ubije zbog Haga. Rekao sam mu: „Pusti, i žene idu u zatvor“ - seća se Stojanović i dodaje:Dao mu tri koverte- Od tada, često smo se viđali, na dva-tri dana, i stalno je ponavljao da hoće sebi da oduzme život. Međutim, nikad nisam to shvatao ozbiljno.Tog kobnog 11. aprila, pre 15 godina, Stojiljković je zadržavao Stojanovića na izlazu više od pola sata.- On se ubio praktično pred mojim očima. Tada je izglasan zakon o Hagu. Čekao me je na izlazu, dao mi tri koverte, pisma, i rekao da je jedno za mene, drugo za novinare i treće za Šešelja. Skoro 35 minuta bili smo ispred Skupštine na izlazu. Prolaze poslanici: „Zdravo, Vlajko, zdravo, Vlajko.“ U jednom trenutku ja mu kažem da moram da idem, a on mi na to odgovori: „E sad možeš da ideš.“ Zaplakao je, zagrlio me i poljubio i ja sam krenuo - kaže Stojanović i nastavlja:- Međutim, kao da vučete lastiš. Krenuo sam, okrenuo se, čuo pucanj i počeo da plačem. Svi su izašli. Video sam da leži dole, krv mu je išla iz slepoočnice, a pištolj mu je bio na grudima. Šešeljevo priznanjeTri koverte su bile oproštajna pisma.- Odmah sam javio Šešelju. On je tada išao za Kruševac, dao mi je instrukcije šta da radim - kaže Stojanović.Kurir je juče objavio priznanje Vojislava Šešelja da je Stojiljkoviću, pošto je rekao da hoće da se ubije na groblju Oslobodilaca Beograda, sugerisao da to uradi pred Skupštinom jer će biti odlično medijski propraćeno.

Nesrećna sudbina bivšeg ministra policijeSUPRUGA MU SE OBESILA, SIN PUCAO U SEBEStojiljkovićev sin Vladimir se 2004. ubio u svom stanu na Bulevaru Mihaila Pupina na Novom Beogradu, dve godine pošto je njegov otac izvršio samoubistvo. Prva supruga Vlajka Stojiljkovića Jelisaveta obesila se pre više od 20 godina u podrumu stambene zgrade u Požarevcu, gde su tada živeli. Učestvovala je u političkom životu, iz kog se povukla kada je osetila da ima psihičke probleme. Od četvoročlane porodice Stojiljković ostala je samo ćerka Sandra.

Kolege iz SkupštineILI ĆUTE, ILI SE NE SEĆAJUNikola Šainović tvrdi da se ne seća scene iz poslaničkog kluba kada je Šešelj ubeđivao Stojiljkovića da se ubije ispred Skupštine. Mrkonjić nije odgovorio na poziv i SMS, a Branislav Ivković nije mogao da priča jer je bio na gradilištu.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...