SVE ZA INTERES: Čeda napustio LDP i prešao kod Čanka
Foto: Dragan Kadić

Politički ortakluk

SVE ZA INTERES: Čeda napustio LDP i prešao kod Čanka

Politika -

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je formalno omogućio da poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je ostala bez jednog poslanika, i dalje postoji u Skupštini Srbije.

Jovanović je, kako kaže, svojim potpisom omogućio da LSV i dalje ima svoj poslanički klub, nakon što ga je napustila Marinika Tepić. Njenim odlaskom, četiri poslanika LSV ne bi mogla da imaju svoj poslanički klub, jer je za to potrebno najmanje pet poslanika.

"Ne želim da se od Skupštine pravi buvlja pijaca i da se zbog formalnih razloga ugasi poslanički klub koji je potreban Srbiji. Ovim simbolickim potezom poslata je jaka poruka da je važno da u Srbiji opstaju građanske i demokratske snage i da je snažno suprostavljanje nacionalističkim i ekstremističkim grupama naša zajednička obaveza", rekao je Jovanović Tanjugu.

On je dodao da se nada da će njegov gest zaustaviti obračune među strankama i snagama građanske orijentacije, koje su, kaže, prevelika manjina u zemlji da bismo smeli da pomislimo da vodimo međusobne ratove.

"Moramo da čuvamo jedni druge... Pogrešno je i šteta je da zbog predsedničkih izbora parlament ostane bez LSV, autentične vojvođanske partije. Ako neko treba da nestane neka to budu politike zločina i stranke koje su ih sprovodile, ekstremisti koji nas vraćaju u devedesete, a ne bilo ko od simbola beskpromisne borbe protiv ludila koje nam se ponovo vraća u život", naveo je Jovanović.

On je naveo da su LSV i njihov lider Nenad Čanak sa svim pijetetima i hipotekama koje ih prate potrebni Srbiji i da ih je podržao jer je siguran da je svima potrebno više demokratije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track