ĐURIĆ S KOLEGOM IZ KINE: Nastojanje Kosova da formira vojsku OPASNO
Foto: Tanjug/sava Radovanović

Direktor kancelarije za KiM

ĐURIĆ S KOLEGOM IZ KINE: Nastojanje Kosova da formira vojsku OPASNO

Politika -

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom NR Kine u Beogradu Li Mančangom, kojeg je upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i kao posebno opasno ocenio nastojanje Kosova da formira svoju vojsku.

Sagovornici su istakli značaj prijateljske saradnje i razvitka svestranih političkih i partnerskih odnosa dveju država i naroda.

RUSKI AMBASADOR U ALBANIJI KARPUŠIN: Rezolucija 1244 ne dozvoljava Vojsku Kosova

Đurić je ambasadoru zahvalio na doslednoj podršci NR Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i primeni Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju upoznao je Li Mančanga sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, naglasivši važnost hitnog formiranja Zajednice srpskih opština u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu.

Đurić je kineskom ambasadoru ukazao na pokušaje da se Beograd istisne iz dijaloga sa Prištinom, a Srbi u pokrajini izlože pritisku da prihvate za njih nepovoljna rešenja.

Kao posebno opasno direktor Kancelarije za KiM je ocenio nastojanja Prištine da, protivno Rezoluciji 1244 i kumanovskom Vojno-tehničkom sporazumu, formira vojsku, koja, kako je rekao, ne bi doprinela stabilnosti regiona.

Đurić je plasiranje informacija o politički motivisanim optužnicama protiv Srba na Kosovu i Metohiji okarakterisao kao najnoviji vid pritiska na srpski narod u pokrajini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track