EKSKLUZIVNO U TOKU TAJNI PREGOVORI VUČIĆA I NIKOLIĆA Posrednici biju bitku za dogovor o kandidaturi!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Poslednja vest

EKSKLUZIVNO U TOKU TAJNI PREGOVORI VUČIĆA I NIKOLIĆA Posrednici biju bitku za dogovor o kandidaturi!

Politika -

BEOGRAD - Kako Kurir saznaje, u toku su tajni pregovori Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, kako bi pokušali da se u toku večeri dogovore u vezi sa kandidaturom za predsednika, i time spreče raskol unutar SNS i otvoreni sukob dojučerašnjih najbližih saradnika!

Izvor blizak premijeru otkriva da se oni nisu direktno susreli, već su na tajne pregovore poslali dvojicu svojih najbližih saradnika, koji su među osnivačima SNS. Kako nezvanično saznaje Kurir, ishod pregovora i dalje je neizvestan.

Nikolić kaže da, kada je napuštao mesto predsednika stranke u korist premijera, da mu je Vučić obećao da će ga podržati za drugi mandat, što je i bio dogovor dvojice osnivača SNS!

Vest o kandidaturi Nikolića izazvala je političku buru,i oštre reakcije istaknutih članova SNS i vladajuće koalicije, dok će zvaničan stav SNS biti poznat sutra posle sednice Glavnog odbora.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poslao je u utorak pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojem od njega traži da mu da mesto lidera SNS i predsednika Vlade, kako bi ga zauzvrat podržao u trci za šefa države, ekskluzivno saznaje Kurir!

Ova informacija nezvanično je potvrđena Kuriru u Predsedništvu Srbije, a kako priča naš izvor, ponuda je stigla u utorak u toku dana i prilično je iznenadila premijera.

- U tom pismu, Nikolić traži od Vučiča ili da ga ponovo podrži za predsednika, ili da se zamene, da Vučić njemu prepusti stranku da bi mogao da bude predsednik Vlade - prepričava izvor Kurira.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Komunikacija između premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića je zaustavljena kada je nezvanično objavljeno da će se Nikolić kandidovati za predsednika Srbije protiv Vučića.

Posle susreta na jučerašnjem prijemu povodom proslave Dana državnosti Vučić i Nikolić više nisu komunicirali. A i tom prilikom su razgovarali samo kurtoazno.

Nikolićeva odluka da se ipak kandiduje je šokirala sve u Nemanjinoj 11, uključujući i premijera. Iako je bilo naznaka da se neće predati bez borbe, Nikolić nije nagoveštavao da je raspoložen za otvoreni rat protiv Vučića.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI 16022017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track