Jeremić: Toma Nikolić pet godina ponižavan
Foto: Dragan Kadić

Opozicioni kandidati o Nikolićevoj odluci

Jeremić: Toma Nikolić pet godina ponižavan

Politika -

Bivši šef diplomatije kaže da je sve posledica dugogodišnjeg urušavanja institucije predsednika Srbije, dok Sašu Jankovića sve podseća na porodicu Topalović

Vest da će se, po svemu sudeći, predsednik Tomislav Nikolić kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima ostali kandidati opozicije dočekali su s oduševljenjem. Ističu da iako nema šanse da pobedi, ovakvom odlukom će sigurno okrnjiti SNS.

Vojislav Šešelj, lider SRS, kaže da će to uticati da Vučić ne pobedi u prvom krugu izbora, zbog čega su njegove šanse u drugom krugu povoljnije.- Nikad se Nikolić ne bi kandidovao da nema uporište u Miroslavu Miškoviću i zapadnim faktorima. Čuli smo za Nikolićev susret s Miškovićem u Čenaju - rekao je Šešelj i dodao da je to Nikolićev tužan kraj.Šešelj čak nije isključio mogućnost da posle eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora SRS napravi koaliciju sa SNS i SPS i da bude premijer.Sve ovo što se dešava je, tvrdi Vuk Jeremić, predsednički kandidat, posledica dugogodišnjeg ponižavanja institucije predsednika.- Ovo što se danas dešava je direktna posledica pet godina ponižavanja institucije predsednika Republike. To se više nikada ne sme dozvoliti - napisao je Jeremić na Tviteru.Na istoj mreži osvrt je imao i Saša Janković.- Kada se družina posvađa, ostaju samo dve manje družine, od kojih nijedna ne može da bude država. Znaju samo da se svađaju i dele ljude i plen. Šešelj, Vučić, Nikolić... porodica Topalović. „Hoću svoj deo, nećete da me prevarite.“ A Srbija, a ljudi? - napisao je Janković.

Lider Dveri Boško Obradović kaže da bi Nikolić, uz Velimira Ilića, bio odličan zaštićeni svedok protiv ove vlasti.- Ako se (Nikolić) opet dogovori s Vučićem oko podele plena, to će značiti da je beskičmenjačka crta njegovog karaktera definitivno pobedila - naveo je on.

REAGOVANJAMilomir Marić, urednik tv Hepi VUČIĆ JE APSOLUTNI FAVORITNikolić očigledno nije verovao u istraživanje javnog mnjenja i mislio je da su ankete nameštene. Aleksandar Vučić je svakako apsolutni favorit i njegova pobeda neće biti dovedena u pitanje, a sad da li će Toma štrpnuti neki glas od njega i koliko, to ostaje da vidimo.Predrag Azdejković, LGBT AKTIVISTA TOMA JE NAJVEĆA OPOZICIJA VUČIĆUNikolić ima pravo na drugi mandat i razumem njegovu motivaciju. Tomina kandidatura je hrabro iznenađenje. Nisam očekivao da će najveća opozicija Vučiću biti Toma Nikolić. Vučić ima veće šanse da pobedi. Samo gde su tu građani i šta imamo od toga?Bora Đorđević, muzičarCEPANJE GLASAČA SNSNisam iznenađen Tominom odlukom da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima. Verujem da Toma ima svoje razloge zbog kojih se kandidovao. Ja sam se povukao iz politike i ne bih komentarisao ko ima veće šanse da pobedi.Branislav Lečić, glumac DOBRA VEST ZA DEMOKRATIJU I OPOZICIJUNikolićeva kandidatura je dobra i za demokratski sistem u Srbiji i za opoziciju. To što pojedini u SNS slede samo svoje lične interese mnogo govori o njima. Ozbiljan potres u SNS. Nikolić je političar koji dugo traje i ne radi ništa bez razloga.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja