OČEKUJE SE ZVANIČNA ODLUKA VLADAJUĆE STRANKE: Glavni odbor SNS danas o kandidaturi Vučića
Foto: Fonet

Uoči raspisivanja predsedničkih izbora

OČEKUJE SE ZVANIČNA ODLUKA VLADAJUĆE STRANKE: Glavni odbor SNS danas o kandidaturi Vučića

Politika -

BEOGRAD - Srpska napredna stranka danas bi na sednici Glavnog odbora trebalo da donese odluku o jednoglasnom predlogu Predsedništva stranke da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije.

Podršku Vučićevoj kandidaturi dalo je juče i svih 185 odbora Srpske napredne stranke.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Prethodno, u sredu uveče, mediji su posle prijema povodom Dana državnosti kod predsednika Republike Tomislava Nikolića, a kome je prisustvovao i premijer Aleksandar Vučić, objavili vest da će se Nikolić kandidovati za predsednika.

POLITIČKI ZEMLJOTRES! RUSI HOĆE TOMU NIKOLIĆA: Pozadina kandidature za predsednika! ČITAJTE U KURIRU

Nakon sednice Predsedništva, na kojoj je u utorak usvojen zaključak da Aleksandar Vučić bude predložen Glavnom odboru za predsedničkog kandidata SNS, u četvrtak se 185 od ukupno 185 odbora, u cilju pripreme današnje sednice Glavnog odbora, sastalo i jednoglasno dalo apsolutnu podršku kandidaturi Vučića za predsednika, saopštila je sinoć SNS.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

"Poručujemo svim političkim protivnicima, stranim službama i mafijaško-kriminalnim strukturama da, koliko god novca i grčevitog truda ulagali u to da vide Srbiju na kolenima i da je vrate na ivicu propasti, u tome neće uspeti", navedeno je u saopštenju.

SNS: Svih 185 odbora podržalo kandidaturu Vučića

Kako se ističe, srpski naprednjaci će se još jače boriti za stabilnu, ekonomski jaku i uglednu Srbiju, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Funkcioneri SNS očekluju da će Vučić doći na danšnju sednicu GO i obratiti se članovima, a poručili su i da se Vučić ne bavi trgovinom i da je potez Nikolića neodgovoran.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta mislite o kandidaturi Vučića i Nikolića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track