(UŽIVO) GROZNICA UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA DRMA SRBIJU Dačić: Tomo, vidimo se u nekom drugom filmu!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Burne reakcije sa svih strana

(UŽIVO) GROZNICA UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA DRMA SRBIJU Dačić: Tomo, vidimo se u nekom drugom filmu!

Politika -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kandidovaće se na predstojećim predsedničkim izborima, a odluku je doneo u sredu uveče na proslavi svoga 65. rođendana, što do danas nije demantovao. Vest je izazvala burne reakcije političara, a nije izostalo ni izveštavanje stranih medija, koji ovaj potez ocenjuju kao "zemljotres na srpskoj političkoj sceni".

U međuvremenu, Kurir je ekskluzivno otkrio da je predsednik Nikolić poslao u utorak pismo premijeru Vučiću u kojem od njega traži da mu da mesto lidera SNS i predsednika Vlade, kako bi ga zauzvrat podržao u trci za šefa države, ali odgovor do danas nije dobio.

15.55 - Predsednik Nikolić potvrdio je za Kurir da je razgovarao sa Vučićem.

15.25 - Razgovor je završen posle 15 minuta, a dogovoreno je da se predsednik i premijer sastanu u ponedeljak.

15.02 - Vučić i Nikolić razgovaraju telefonom.

14.57 - Marković: Potrebno okupljanje oko Jankovića

Potpredsednik DS Jovan Marković, pozvao je danas na jedinstvo i okupljanje oko predsedničkog kandidata Saše Jankovića.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Marković je rekao da se ne sme dozvoliti da vlast nastavi sa "brojnim lošim odlukama po građane" te da je zadatak da se spreči "otimanje Srbije".

Gojković: Sledeće nedelje odluka koji su sve izbori pred nama

14.09 - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će sledeće sedmice biti odlučeno da li će, pored predsedničkih, biti održani još neki izbori.

Mihajlovićeva: SNS danas bira pobednika!

13.38 - “Danas je dobar dan za SNS, jer će stranka danas na sednici Glavnog odbora izabrati Aleksandra Vučića za predsedničkog kandidata i uverena sam da danas Srbija dobija pobedničkog kandidata”, poručila je potpredsednica Vlade Srbije i član Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

“Sigurna sam da će SNS na današnjoj sednici imenovati svog kandidata za predsedničke izbore - lidera SNS i premijera Aleksandra Vučića. I to je tačka na sve priče o kandidaturama”, rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare.

Dragica Nikolić: Ima važnijih stvari od kandidature mog supruga

13.30 - Dragica Nikolić, supruga predsednika Srbije, nije htela danas u Kragujevcu da odgovara na pitanja novinara o predstojećem predsedničkim izborima.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Ona je samo kratko poručila da "ima važnijih stvari od pitanja kandidature njenog supruga Tomislava Nikolića, a među njima je i izgradnja igrališta".

Nikolić: Sačekajte još malo!

13.20 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije danas želeo da odgovara na pitanja novinara, pozivajući ih na strpljenje.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Sačekajte još malo", kratko je rekao Nikolić upitan da li želi da da izjavu.

Brnabić: Ne smemo da rizikujemo, Vučić za predsednika!

13.10 - Ministarka Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će građani Srbije izabrati Aleksandar Vučića za predsednika i da građani ne žele nikakav zastoj, uz ocenu da vlada radi odlično i uz puno jedinstvo.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Nisam uplašena - čini mi se da je situacija jasna. Potpuno je jasno da stranka (SNS) stoji iza svog predsednika. U vladi ne postoje disonantni tonovi i vlada radi punom parom i jedinstven je tim", rekla je Brnabić.

Vučić: O Nikoliću nijedna ružna reč!

12.00 - Premijer Aleksandar Vučić osvrnuo se danas i na aktuelne unutrašnje političke odnose, istakavši da ne želi da komentariše medijske spekulacije o odnosu sa aktuelnim predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Pogotovo ne želim da se bavim tračevima i polu istinama koje se ne tiču države već političkih partija. Od mene ćete čuti samo pristojne reči o Nikoliću, ma šta on uradio. Uvek sam spreman na saradnju sa njim, i pre i posle ovih izbora, a za sve drugo ćemo videti kako izgleda, u svađama neću učestvovati. Pred partijom koju vodim je veliki teret i veliki posao, kao da se ceo svet sručio na našu glavu. Borićemo se da pobedimo na izborima, ali biće to veoma teško", rekao je on.

VUČIĆ U PALATI SRBIJA: Večeras odlučujem da li ću prisustvovati Glavnom odboru SNS

Radomir Nikolić: Dobro znam šta je stranačka disciplina

11.30 - Funkcioner SNS Radomir Nikolić potvrdio je da je glasao da kandidat te partije za predsednika Srbije bude Aleksandar Vučić.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Dobro znam zašto sam tako glasao, kao što dobro znam i šta je stranačka disciplina, a svoje mišljenje o toj temi sam izneo na prethodnom sastanku Predsedništva", naveo je Nikolić.

Šešelj: Toma je odlično obavljao svoju funkciju, jer se u nju nije ni mešao

10.40 - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozdravio je danas kandidaturu Tomislava Nikolića za šefa države, jer kako je naveo, to donosi dva pozitivna aspekta - onemogućuje pobedu Aleksandra Vučića u 1. krugu i okončava Nikolićevu političku karijeru, a njega vraća "na smetlište istorije".

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

"Vučić je taj koji je na terenu napornim radom stvarao SNS, Nikolić je ležeran. Ne mogu da kažem da je on glup čovek, naprotiv, nije obrazovan, ali jeste natprosečno inteligentan, ume ponešto dobro nekad i da napiše, ali to je sve. On se sada prešao, mislio je da će njegova odluka toliko da uznemiri i uplaši Vučića da će on odmah da mu ispuni zahteve, a Vučić to ne sme ako ne želi da izgubi vlast", ocenio je predsednik SRS.

Dačić: Tomo, doviđenja, SNS nije Kolo milosrdnih sestara!

10.05 - Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić ponovio je danas da Aleksandar Vučić nipošto ne sme odustati od kandidature na predsedničkim izborima, jer kako je naveo, od toga zavisi budućnost cele Srbije.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"Nije SNS Kolo milosrdnih sestara, pa da ispunjava svačije želje i ambicije. Ja više imam strah da se Vučić ne predomisli. On mora da nastavi, jer nije samo on u pitanju već cela naša koalicija. Ko hoće neka nastavi dalje, ko neće - doviđenja, srećan put i vidimo se u nekom drugom filmu, kao što je Tadić rekao", zaključuje Dačić.

Mihajlović: Vučić ne trguje i ne pravi kompromise!

09.50 - Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da je sigurna da će stranka na današnjoj sednici Glavnog odbora imenovati svog kandidata za predsedničke izbore, lidera stranke i premijera Aleksandra Vučića, ističući da je stranka u tome jedinstvena i da će Vučić pobediti na tim izborima.

Foto: Zorana Mihajlović
Foto: Zorana Mihajlović

"Nema kompromisa i trgovine, Nema trgovine sa onim što je budućnost Srbije" poručila je Mihajlović i dodala da je potpuno jasno zašto SNS želi da njen kandidat bude Vučić, navodeći da je cilj pobeda u prvom krugu i nastavak politike stabilnosti i prosperiteta Srbije.

MIHAJLOVIĆEVA: Vučić kandidat i pobednik na izborima, nema kompromisa ni trgovine

Podsetimo, Nikolić je na svom Tviter profilu objavio fotografije sa proslave Dana državnosti ispod kojih je napisao: "Nema uzmicanja ni povlačenja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track