MILENA IVANOVIĆ UOČI ODLUKE SUDA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Očekujem da će Oliver u sredu biti kod kuće
Foto: Fonet

Lider Inicijative SDP u pritvoru više od 3 godine

MILENA IVANOVIĆ UOČI ODLUKE SUDA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Očekujem da će Oliver u sredu biti kod kuće

Politika -

Supruga Olivera Ivanovića, Milena Popović Ivanović, izjavila je da očekuje da će u sredu sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odlučiti da se lider Građanske incijative SDP brani sa slobode.

"Očekujem da će Oliver u sredu posle podne biti u svojoj kući s porodicom, posle više od tri godine" rekla je ona.

Oliver Ivanović priveden je 27. januara 2014. zbog navodnih ratnih zločina, ali njegova supruga smatra da je njegovo hapšenje poslužilo kao balans prema Albancima zbog tadašnje najave da se osniva međunarodni sud za zločine koje su počinili pripadnici OVK.

"Svi smo svesni da je u pitanju politički proces i hapšenje Olivera poslužilo je kao savršen balans. Mislim da i oni koji su odogovorni za tu nepravdu znaju da je Oliver nevin. Zato očekujem da će sudija Roksana Komša dozvoliti da se brani sa slobode. Tu ne bi smelo da bude prepreka. Oliver neće nigde da beži, već će biti sa nama, gde je bio i pre hapšenja, a i Vlada Srbije je dala garancije", kazala je ona.

Milena Popović Ivanović je rekla da odluku Apelacionog suda u Prištini da poništi presudu i ona i njen suprug shvataju korakom ka konačnoj slobodi i pravdi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ukratko: Oslobodite Olivera Ivanovića

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track