ČEDA NE ODUSTAJE OD IDEJE O ZAJEDNIČKOM KANDIDATU: Janković i Jeremić što pre za sto!
Foto: Aleksandar Jovanović, Beta

Lider LDP apeluje na dogovor opozicije

ČEDA NE ODUSTAJE OD IDEJE O ZAJEDNIČKOM KANDIDATU: Janković i Jeremić što pre za sto!

Politika -

Liberalno demokratska partija (LDP) ponovo je pozvala Vuka Jeremića i Sašu Jankovića da sednu što pre za sto i da se dogovore i ocenila da samo jedan zajednički kandidat ima šanse za drugi krugi predsedničkih izbora.

Važno je da se Vuk Jeremić i Saša Janković što pre izjasne o predlogu da građanska demokratska opozicija na predsedničkim izborima nastupi sa jednim zajedničkim kandidatom, ističe LDP u saopštenju.

STranka ističe da njih dvojica treba javnosti da kažu da li su spremni za takav dogovor, koji je njihov cilj na ovim izborima i šta je u ovom trenutku važnije od potrebe i želje građana da vide opoziciju sa jednim kandidatom? Istovremene kandidature dele biračko telo i tako smanjuju izborne šanse svih koji su nezadovoljni Aleksandrom Vučićem. Taj rizik dodatno uvećava odluka Jeremića i Jankovića da u kampanji marginalizuju konkretnu saradnju i partnerstvo sa opozicionim partijama, što je, po pravilu, u prošlosti uvek vodilo ka neuspehu, ocenila je LDP.

Koliko je pogrešna ta strategija dokazuje i sama kandidatura Vučića, koji je prvo sebi obezbedio poziciju jedinog kandidata svih stranaka vladajuće koalicije, tako dodatno homogenizujući njihovo članstvo, dodaje LDP u saopštenju.

LDP smatra da Jeremić i Janković treba da prestanu sa ignorisanjem činjenice da se stvarnost promenila od trenutka kada su oni odlučili da se kandiduju. Društvo od njih očekuje da svoje ambicije podrede interesima ljudi, pošto se otvara relalna prilika da zajednički kandidat može potencijalno ući u drugi krug.

Liberalno demokratska partija još jednom poziva i Jeremića i Jankovića da razmisle o ovom predlogu, koji sada već postaje otvorena građanska inicijativa, da sednu što pre za sto i sve nas izveste o rezultatima tih dogovora, kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track