Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO TOMISLAV NIKOLIĆ ODUSTAO OD KANDIDATURE: Aleksandar i ja ćemo zajednički voditi državu
Foto: Beta Miloš Miškov

Dogovor

EKSKLUZIVNO TOMISLAV NIKOLIĆ ODUSTAO OD KANDIDATURE: Aleksandar i ja ćemo zajednički voditi državu

Politika

BEOGRAD- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ekskluzivno za Kurir otkrio da neće biti kandidat za predsednika republike na predstojećim izborima!

"Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo posle pobede na izborima. Nastavićemo da zajedno podižemo Srbiju sa kolena. Aleksandar će biti kandidat za predsednika", rekao je Nikolić za Kurir.

Oko 18 časova, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, premijer i aktuelni predsednik oglasili su se zajedničkim saopštenjem! Kako se navodi, dogovorena je zajednička saradnja po ključnim pitanjima.- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su danas o političkobezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju. Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjiima, na koje je neophodno pružiti zajednički I sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića - navodi se u saopštenju.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u UNESCO-u i Savetu Evrope. Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju.Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 20.02.2017.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...