FINANSIRANJE KAMPANJE: Kandidati netransparentno do raspisivanja izbora
Foto: Promo

Centar za istraživanje korupcije

FINANSIRANJE KAMPANJE: Kandidati netransparentno do raspisivanja izbora

Politika -

Predsednička kampanja još uvek nije formalno počela, iako su neki od kandidata već javno istupili sa svojom kandidaturom i počeli sa kampanjskim aktivnostima, piše Centar za istraživanje korupcije.

Među prvima koji je obelodanio kandidaturu i počeo sa promocijom je Vuk Jeremić. On već skoro mesec dana održava skupove po gradovima Srbije, a evidentna je i njegova "agresivna" internet kampanja.

Iako je u gostovanju u emisiji "Pressing" (31.01.2017.) bivši predsedavajući Generalne skupštine UN kazao da će finansiranje njegove kampanje biti transparentno i u okvirima Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, upitno je na koji način Jeremić trenutno finansira dinamičnu kampanju koju vodi, navodi CIK.

Jeremić je, između ostalog, prethodne sedmice održao tribinu u Domu omladine u Beogradu, na kojoj je predstavio svoj predsednički program. CIK je uputio Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Domu omladine u kojem je tražio informacije o tome da li su i na koji način zakup prostora i organizacija ovog događaja plaćeni.

Kako je CIK-u iz Doma omladine odgovoreno, Udruženje građana "Budućnost Srbije" potpisalo je ugovor sa Domom omladine za organizaciju skupa predsedničkog kandidata Vuka Jeremića i oni su platili iznos od 148.820 dinara na račun Doma omladine.

Ostatak teksta pročitajte ovde.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) UKRATKO SA RATKOM FEMIĆEM U 5 DO 5: Pao dogovor - Toma premijer, Dačić predsednik Vlade

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track