ČEPURIN: Srbija je danas posle mnogo godina zaista suverena i nezavisna država
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Ambasada obeležila Dan branilaca otadžbine

ČEPURIN: Srbija je danas posle mnogo godina zaista suverena i nezavisna država

Politika -

BEOGRAD - Ruska ambasada proslavila je danas Dan branioca Otadžbine, a ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin istakao je da su dobri odnosi dve zemlje primer za sve koji žele saradnju i poručio da će Rusija i dalje podržavati Srbiju

- To je i naš zajednički doprinos budućnosti jedinstvene, bezbedne i prosperitetne Evrope i celog sveta, rekao je Čepurin na svečanosti u ruskoj ambasadi, kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Prijemu su prisustvovali i ministri u vladi Zoran Djorđević i Zorana Mihajlović, direktor kancelarije za KiM Marko Djurić...Takođe i predstavnici političkih stranaka i organizacija Dragan Marković, Vojislav Šešelj, Boško Obradović, Vuk Jeremić...

Foto: Tanjug Zoran Žestić
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Prisustvovao je i srpski patrijarh Irinej, kao i predstavnici verskih organizacija, članovi diplomatskog kora, kulturnog i javnog života.

Čepurin, koji se zvanicama obraćao na srpskom, rekao je i da se slaže sa onima koji kažu da je Srbija danas, posle mnogo godina, zaista nezavisna i suverena država, te da se na prijemu nalaze predstavnici različitih političkih grupa i partija.

On je rekao da Rusija i Srbija imaju dobru saradnju, uključujući i vojnu i dodao: Danas naše zemlje imaju odlične perspektive u oblasti vojne i vojnotehničke saradnje. Sutra će ove perspektive postati stvarnost. Rusija će i dalje podrzavati Srbiju.

Foto: Tanjug Zoran Žestić
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Ruski ambasador je uručio medalje pripadnicima Vojske Srbije za jačanje prijateljstva i vojne saradnje, kao i učesnicima dostavljanja humanitarne pomoći sirijskom gradu Alepu.

Čepurin je dodao da ansambl Aleksandrov, koji je u avionskoj nesreći u decembru izgubio skoro polovinu svog sastava, doživljava preporod i već sutra imaće koncert u Kremlju te da se nastup tog ansambla očekuje u Beogradu na jesen.Rusija 23. februara slavi Dan branilaca Otadžbine.

BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track