GUDI, GUDI, SARDINA BUDI: Političari zbog kampanje neće postiti
Foto: Aquire Mar

Omastiće brke

GUDI, GUDI, SARDINA BUDI: Političari zbog kampanje neće postiti

Politika -

Lider JS Dragan Marković Palma, ali i ostali poslanici priznaju da će se teško pridržavati hrišćanskih načela

Iako je juče počeo uskršnji post, skoro niko od političara neće postiti svih sedam nedelja, koliko traje. Lider JS Dragan Marković Palma kaže da zbog kampanje ovogodišnji post neće izdržati ceo. Tako je, čini se, našim političarima omiljena čuvena pošalica „gudi, gudi, riba budi“.

- Počeo sam da postim. Nisam se zarekao da ću izdržati svih sedam nedelja, ali siguran sam da ću izdržati sedam dana. Ne da ne mogu da izdržim nego je krenula kampanja, biću non-stop na terenu, inače meni to ne smeta ništa. Mogu da budem i na nekoj ishrani koja nije masna. Evo, doručkovao sam sardinu. U mojoj kući svi osim dece poste, i to prve nedelje na vodi, jer je lakša - kaže Marković.Funkcioner SRS Zoran Krasić ističe da neće postiti.- Ne postim. Iako sam svestan da post nema veze s težinom, meni nije potreban, nemam problem s kilažom. Postim samo za Uskrs i Božić.Poslanik sa liste SNS Marijan Rističević kaže da neće postiti ceo post.- Postim nedelju dana i još nedelju dana pred Uskrs. Toliko mogu da izdržim. Oni koji imaju probleme sa želucem znaju zašto. Postim od detinjstva. Pokojna majka je upražnjavala ceo post, a i moja supruga to radi - kaže Rističević.I narodna poslanica DS Aleksandra Jerkov kaže da ne posti.- Nije zlo ono što ulazi u usta, zlo je ono što izlazi iz njih - kratko je poručila.

Boško ObradovićBOLJE POST NEGO JOGALider Dveri Boško Obradović smatra da je hrišćanski post način za postizanje duhovne i telesne discipline.- Doprinosi poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja čoveka. Posao političara je izuzetno stresan i prepun iskušenja, i u postu i van njega. Praktikujem hrišćanski post jer mi izuzetno pomaže u održavanju samodiscipline, naročito u donošenju odluka. Ne trebaju nam ni joga ni meditacija. Imamo našu višemilenijumsku duhovnu tradiciju, a to je post - kaže Obradović.

Sanja Ðurić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko su najozbiljniji kandidati na predsedničkim izborima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track