Najnovije vesti

CRVENI TEPIH, GARDA I HIMNA ZA POSLANIKE Počelo redovno prolećno zasedanje Skupštine, pa odmah pauza
Foto: Nebojša Mandić

Parlamentarci ponovo u klupama

CRVENI TEPIH, GARDA I HIMNA ZA POSLANIKE Počelo redovno prolećno zasedanje Skupštine, pa odmah pauza

Politika
00:00h

BEOGRAD - Prva sednica redovnog prolećnog zasedanja Skupštine Srbije počela je danas, a na dnevnom redu je 12 tačaka. Redovno zasedanje počelo je uz himnu i postavljanje Garde na ulazu u parlament.

11.00 - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je tokom utvrđivanja dnevnog reda sednice proglasila pauzu zbog, kako je rekla, neophodnih konsultacija. Proglašavajući pauzu Maja Gajković je rekla da ide na konsultacije u Vladu Srbije i da treba da obavi konsultacije sa šefovima stranaka vladajuće koalicije na njihov zahtev. Ona nije navela koliko će pauza trajati. Sednica je počela nešto posle 10 časova.

PAUZA U SKUPŠTINI: Maja Gojković otišla na konsultacije u Vladu Srbije

Na dnevnom redu sednice je potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, potvrđivanje Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju UN o promeni klime, kao i potvrđivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene ("CEEPUS III").

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Poslanici će razmatrati i potvrđivanje Sporazuma Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, koje je podnela vlada.

Na dnevnom redu prve sednice naći će se i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala, potvrđivanje Sporazuma sa vladom Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti, te potvrđivanje izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji.

Potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta, zatim Sporazuma sa Mađarskom o plovidbi Tisom, kao i Sporazuma sa vladom države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, takođe su na dnevnom redu parlamenta.

Poslanici će se izjasniti i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti, koje je podnela Vlada Srbije.

Sednica će biti održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine Srbije, sa početkom u 10 časova.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja